Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők! Sav-bázis egyensúly?

Testépítők! Sav-bázis egyensúly?

Figyelt kérdés

Áhoj!

Az érdekelne, hogy ti(testépítők) figyeltek a savbázis egyensúlyra? a legtöbb testépítő élelmiszer erősen savas kémhatású, ezáltal könnyen elsavasodhatunk. 20%sav és 80%lúg lenne ideális számunkra. én sztem már iszonyúan savas lehetek, nem sok zöldséget fogyasztok, viszont a húst,rizst,etc.etc. tömöm magamba hatalmas mennyiségben.

vitaminokat is szedek nem kis dózisban, de ennek ellenére nem túl erős az immunrendszerem, rendszeresen folyik az orrom, és nem érzem magam 100%ban egészségesnek, sokszor vagyok fáradt, és gyengének érzem magam olykor-olykor.

továbbá rettentően izzadok, és nagyon erős szúrós szaga van a verejtékemnek, gondolom ez is a savasodás miatt van.

alvászavaraim is vannak, és nem is fejlődök optimálisan, elképzelhető, hogy ez is a savasodásra vezethető vissza?

a konkrét kérdés: Ti foglalkoztok ezzel? tapasztaljátok magatokon a negatív hatásokat? és hogy érdemes lúgosítani? simán megemelni a zöldségek mennyiségét, vagy esetleg tápkieget is bevetni?

oyeach,amigo,gbacks dilisnyuszi nektek kötelező válaszolni! :D

2011. aug. 27. 01:30
1 2 3
 21/21 TOMAtm ***** válasza:
napi 2 citrommal meg lehet előzni a dolgot.igaz h a citrom erősen savasnak tűnik,és jó kis gyomorsavat képes csinálni,viszont gyökeresen ellentétes hatása van.nagyon erősen lúgosít.én belekarikázok 2 citromot a napi 2 liter zöldteámba(amibe kerül még izesítetlen glutamin és BCAA is).izzadok énis,de nem vagyok büdös tőle,nehezen alszom(ezer éve ilyen),fejlődésre nincs panaszom :)
2011. aug. 29. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!