Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők! Sav-bázis egyensúly?

Testépítők! Sav-bázis egyensúly?

Figyelt kérdés

Áhoj!

Az érdekelne, hogy ti(testépítők) figyeltek a savbázis egyensúlyra? a legtöbb testépítő élelmiszer erősen savas kémhatású, ezáltal könnyen elsavasodhatunk. 20%sav és 80%lúg lenne ideális számunkra. én sztem már iszonyúan savas lehetek, nem sok zöldséget fogyasztok, viszont a húst,rizst,etc.etc. tömöm magamba hatalmas mennyiségben.

vitaminokat is szedek nem kis dózisban, de ennek ellenére nem túl erős az immunrendszerem, rendszeresen folyik az orrom, és nem érzem magam 100%ban egészségesnek, sokszor vagyok fáradt, és gyengének érzem magam olykor-olykor.

továbbá rettentően izzadok, és nagyon erős szúrós szaga van a verejtékemnek, gondolom ez is a savasodás miatt van.

alvászavaraim is vannak, és nem is fejlődök optimálisan, elképzelhető, hogy ez is a savasodásra vezethető vissza?

a konkrét kérdés: Ti foglalkoztok ezzel? tapasztaljátok magatokon a negatív hatásokat? és hogy érdemes lúgosítani? simán megemelni a zöldségek mennyiségét, vagy esetleg tápkieget is bevetni?

oyeach,amigo,gbacks dilisnyuszi nektek kötelező válaszolni! :D

2011. aug. 27. 01:30
1 2 3
 1/21 reptoid tudós 2 válasza:
Ha erősen savas kémhatású lenne, szétmarná a nyelőcsövedet. A sósav erősen savas kémhatású... esetleg enyhén savas lehet az a cucc. A leírt tünetek a "táplálékkiegészítő" miatt lehetnek, a benne lévő adalékanyagok miatt, nem a "savasodás" miatt.
2011. aug. 27. 01:53
 2/21 anonim ***** válasza:

első, ne beszélj már hülyeségeket. :D

Én sem törődtem vele egy ideig, aztán tanácsra elkezdtem emelni a zöldség-bevitelemen. Könnyebben csúszik le vele az étkezés (főleg ilyen melegben fontos ez), és valamiért jobban érzem magam kajálás után. /sima rizscsirke után van egy kis diszkomfort, de így semmi/ Egy étkezésen 2-3 paradicsom, egy uborka, meg nagyadag brokkoli simán eltűnik.

Emelj a zöldségfogyasztáson, és akkor szerintem megoldódnak a dolgok.

2011. aug. 27. 03:34
 3/21 A kérdező kommentje:
megpróbálok emelni a zöldségen is, csak ebbe a nagy melegbe örültem ha letudtam küzdeni a kötelező csirkerizs adagot, nemhogy még kiegészíteni zöldségekkel... :/
2011. aug. 27. 06:30
 4/21 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon figyelek erre, sőt nem is igazán gondolkoztam eddig ezen. Viszont nekem egyelőre könnyebb dolgom van, még egy ideig szálkásítok, ott meg ugye a csökkentett ch és kalóriamennyiség a lényeg. Zöldséget sokat eszem, rizst csak néha.

Alvászavar, izzadás, szúrós szag? elképzelhető hogy a savasodás okozza. én mondjuk ezt nem tapasztaltam, aludni rosszul alszom, de az meg csak a saját hülyeségeim miatt van.

Emelj akkor tényleg a zöldségeken, bár ehiszem hogy nem könnyű legyűrni... de annak sokkal rosszabb (lesz), aki egész nap tömi magába a csokit meg a csipszet.

2011. aug. 27. 07:32
 5/21 anonim ***** válasza:
Olyan könnyen azért nem savasodsz el, a szervezeted törekszik fenntartani az egyensúlyi állapotot. Egyél több zöldséget, kalcium - magnézium beviteled tartsad magasan, igyál ásványvizet, esetleg pár grammos glutamin adagokat a nap folyamán.
2011. aug. 27. 08:14
 6/21 oyeacch ***** válasza:

Hát b*zmeg... Ezt a kérdést nem én írtam ki? vagy ikertestvérek vagyunk? Mert egy és ugyanez vagyok én is. Edzés után rohadt büdös edzőcucc, izzadok mint a p*csa, mondjuk vitamin most nincs, fáradt is csak ritkán vagyok, orrom nekem is folyik valamikor /allergia/ És én se fejlődök optimálba.

Ha nem eszel zöldséget az már a rostok miatt is nagy hiba. Nincs minek kisöpörni a beleidet, ami elkél testépítő kajamennyiségek esetén.

Nyomjál minden kaja mellé annyi zöldet, hogy minden falat hús+rizshez legyen egy falat zöldség. És beiktatnám a zabot az étrendbe, mondjuk reggel jogurtba belekerve egy nagyobb mennyiséget.

2011. aug. 27. 09:12
 7/21 anonim ***** válasza:
Joghurt és a zab is savas, de a zab valóban jó kaja ettől függetlenül.
2011. aug. 27. 09:22
 8/21 oyeacch ***** válasza:
Rost miatt gondoltam, jogurtba meg azért, mert én abba szeretem.
2011. aug. 27. 09:48
 9/21 Fromjezus ***** válasza:

Oyeacch: Ha zabot eszel azzal a rostbevitel javarészt rendezve van. Nincs olyan sok rostra szüksége a szervezetnek. Zöldségek vitamin és ásv. anyag tartalma miatt kellenek illetve különböző fito-anyagok miatt.

Kérdező: Egyik BB tv részben volt,hogy az egyik versenyző pl. pulykát (chicken helyett)eszik mert az kevésbbé savasít. Zöldségből ahogy írták brokkoli, paradicsom, uborka jó ha az étrended része. A c-vitamin másik neve aszkorbinsav. 500mg nál többet nem szednék a helyedbe mert az is savasít!

Én nem fogyasztok sok zöldséget mert elég drága az is :(. Viszont a reggeli zabpehely mellé mindig dobok mazsolát így az íze jelentősen javul, valamint a mazsola erősen lúgosít!!

2011. aug. 27. 12:36
 10/21 reptoid tudós 2 válasza:

Oké, de hülyék vagytok, már elnézést. Zöldséget enni kell. Ha nem eszel zöldséget, akkor nem érzed jól magad, mert nem jut elég vitamin, rost, nyomelem stb a szervezetedbe (sokkal hatásosabb, mint a vitaminkészítmények). DE NEM ELSAVASODIK!

Valami barom egyszer kitalálta, hogy "elsavasodik a szervezet", ha nem eszel zöldséget, ezért "lúgosítani kell", méghozzá erre a saját találmányát, a "lúgos vizet" ajánlotta.

A szervezet nem tud elsavasodni, mert egy puffer rendszer (lásd kémia: nagyon nagy koncentrációváltozást is képes ellensúlyozni a szervezet).

Ha tényleg elsavasodna, akkor az már nagyon súlyos problémákat okozna, bele is lehetne halni, nem "szúrós szagú izzadást"...

Igen egyél sok zöldséget, mert egészséges, a szervezetnek szüksége van rá, de ez a savas-lúgos dolog csak egy marketingszöveg volt, ami teljesen kitaláció.

2011. aug. 27. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!