Milyen küzdősportot ajánlanátok egy totál kezdőnek?
21 éves lány vagyok, régi álmom, hogy megtanuljak valamilyen küzdősportot. Eddig egy rendellenesség miatt nem lehetett, de már túlvagyok a műtéten, és végre szabad :)
Karatét nem szeretnék, mert nem jön be a stílus, és olyat sem, ami csak ilyen "látványsport", tehát mindenképp olyat, aminek az utcán is hasznát veszem, ha rámszáll valami gáz alak.
Abszolút kezdő vagyok, azaz ha teljes erőből megütöm a barátom, hangosan képenröhög :D
Mit javasoltok?
fekete öv? :D onnan kezd el az ember tanulni.
a futóedzés meg hihetetlenül hasznos. elv is alátámasztja: az a legjobb harc, amit nem vívsz meg.
a gyakorlat is alátámaszja: ha nem érnek utól, nem bas.znak meg.
kár, hogy én utálok futni..
meggyőztetek, maradok a futásnál :) valahogy elment a kedvem tőle, ezeket pont önvédelemből akartam volna tanulni, nem saját magam szórakoztatására, úh jobb, hogy megkérdeztem előbb és nem ugrottam bele semmibe :)
Hát, azért a legtöbb lány úgy gondolja, hogy a fekete öv csodatévő és aki hordja, az csakis szuperpasi lehet :D:D
jaj, demotiválóan írtam volna?
valóban nem ez volt a célom. kungfu jó, csak kérdezd meg mennyire komoly az edzés, van-e bunyó stb.
jujutsu jó, szintén érdeklődj a komolyságáról. káli, egyéb késtechnika jó, de nézd meg gumikéssel szúrkálnak-e testvédőt, vagy fa késsel, komolyan gyakorolnak (esetleg butított fém pengével)
de harcművészkedni amúgy áldás.
A Shinkendo-ról még nem hallottam, de a nevéből arra következtettek, hogy kardművészeti stílus a shinken ugyanis az éles katana megnevezése (egy kérdés milyen gyakorlatokhoz használtok benne shinken-t?). Azt mondod ősi ez elég relatív a bujutsu irányzatokból a budo irányzatok a 18 század vége fele kezdtek kifejlődni az átalakulás lényege, hogy a harci stratégiákkal és harcművészeti technikákkal z ellenfél legyőzése volt a cél a bujutsuban (mára önvédelemre fókuszál mivel a harcmezei kihívásokra adott válasz könnyen átültethető az utcai rajtaütések világában így a goshinjutsu részét képzi), míg a megváltozott történelmi körülményekre adott válaszként a budo a személyiségfejlesztést tűzte ki célul.
A jelenlegi fegyvertartási szabályok mellett elég érdekes önvédelemre egy kardművészeti stílust ajánlani, bár tényleg elég hatékonyan működne. Ha a shinken többjelentésű szó akkor felesleges volt a fejtegetésem, de majd felvilágosítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!