Milyen küzdősportot ajánlanátok egy totál kezdőnek?
21 éves lány vagyok, régi álmom, hogy megtanuljak valamilyen küzdősportot. Eddig egy rendellenesség miatt nem lehetett, de már túlvagyok a műtéten, és végre szabad :)
Karatét nem szeretnék, mert nem jön be a stílus, és olyat sem, ami csak ilyen "látványsport", tehát mindenképp olyat, aminek az utcán is hasznát veszem, ha rámszáll valami gáz alak.
Abszolút kezdő vagyok, azaz ha teljes erőből megütöm a barátom, hangosan képenröhög :D
Mit javasoltok?
Küzdősport ringbe való. A sportokkal az a baj, hogy tele vannak szabályokkal, meg védőfelszereléssel, nem lehet gonosz dolgokat művelni benne, se kés , se bot. Ezért nem sok hasznát veszed utcán.
Önvédelemben a harcművészeteknek több hasznát veszed pl jujutsu, wing tsun stb.
A pankráció ami így elsőre eszembe jut látványsportként.
látványsport :)
Lovag, azok azért nem semmi altéták, mókás lenne akkora "látványsportolónak" lenni mint ők. ring széléről dupla hátraszaltóból rázúgni valakire, úgy, hogy ne haljunk meg közben :D
köhömm.. Kérdező, leírta Neutronlovag. sport a ringbe való. utca egy más világ. ha valami szerencsétlen kötekedik veled, azt úgysem kell bántanod, ha meg "bajban" vagy, oda nem küzdősport való, hanem komoly ismeretek és képzés.
küzdősportok: ökölvívás, birkózás, savate (francia box) ezeket szokták(tuk) ajánlani.
de megmozgat és mókás a tájbox kickbox..
kedves Lovag, engem megütöttek a Moszkva téren (Budapest) csak úgy randomra. ezek után nekem már fogalmam sincs kinek mi jut eszébe :D
igen, más látványsportot én sem tudnék írni.
jah, és van olyan késharcos, aki szintén 2 évet elb.aszott a kickbox-szal, ahol védőfelszerelésben, 100 szabállyal játszadoznak.. hagyjuk már.
ázsiai harcművészetek alapelve az ölni és halva hagyni. az, hogy Te (Utolsó) 4 félévet elb.asztál valami helyen egy olyan doloh, hogy akik lehúzták a pénzed megérdemelnék, hogy egyrészt visszafizessék, az elpocsékolt időért meg neked számoljanak el.. mutathatnál valamit amivel már hozzájuk érsz. meglepődnének.
de ez a helyzet Magyarországon (mert óó Ország, én így szeretlek)
Lánynak küzdősport..nekem a kick box jutna eszembe először,vagy thai box.De mint ezt már sokan leírták,ezek ringbe valók.A karate pedig jóóó,közel sem látványsport,én tudom,benne élek.De ha nem tetszik,ne csináld,ízlések és pofonok....
Kérdésedre a válasz: úgy tudnád a legkönnyebben eldönteni,ha kinéznél magadnak pár edzőtermet a többiek és általam elmlített stílusokból,és megnéznél edzéseket,beszélnél a trénerekkel,és így máris le tudnád szűrni,el tudnád dönteni,melyik is kell neked.
Sok sikert,kitartást;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!