Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most jöttem haza egy fél órás...

Most jöttem haza egy fél órás intenzív gyaloglásból, szakad rólam a víz. Este is elmegyek még kb ugyanennyit sétálni ilyen tempóban, plusz tornázok még egy órát. Ez jó ha fogyni akarok? Így sikerülhet? Persze mellette diétázom is.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Jó!

A két gyaloglást vond össze, inkább gyalogolj egyhuzamban 1 órát mint kétszer fél órát. Sok sikert!

2009. ápr. 14. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:

A fokoztosan emelt terhelést javaslom, jók a beiktatott pihik, mert a nagy túlterhelés életveszélyes lehet- az összterhelés számít,

nem az, hogy egy nap hányszor van fizikai terhelés.

Egy bizonyos pulzus szám elérése után, jó pihenni, mert az acut cardialis decompensatio (heveny keringési elégtelenség) veszélyes lehet, ezért vannak pl. pulzus mérővel szerelt eszközök.

2009. ápr. 14. 14:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Ilyen pulzus mérőt hol lehet kapni? Illetve olvastam ugye a tekercselésről, és hogy ahhoz kell zsírégető krém alá. Azt hol lehet kapni?
2009. ápr. 14. 15:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Gyalogláshoz nem kell pulzusmérő, és meghalni se lehet tőle... Én inkább az intenzitás további növelését fontolnám meg: Először lassú és rövid, aztán gyorsabb és/vagy hosszabb futás kellene. De ha már gyaloglás, akkor hegynek felfelé!
2009. ápr. 15. 22:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Alföldön nehéz. És inkább az intenzív gyaloglás mellett maradok. Így is 2 cigány szól be reggel, mi lenne, ha futnék, főleg este felé. Nem szeretek ebben a városban lakni, mert egy kicsit elengeded magad, és megerőszakolnak, de valahogy fogyni kell. DE! Ne ingereld a cigókat. Ez van. Szobabicajra, ilyesmikre se hely, se pénz. Marad az intenzív gyaloglás. Ha valaki tud jobbat, akkor várom az ötleteket.
2009. ápr. 15. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:

O.K. Gyalogolni jó, már Móricz Zsigmond is ezt írta, ha jól emlékszem. Ha nincs hegy, hát akkor tényleg nehéz felfelé. Nincs ezzel semmi gond, ez is sokkal hasznosabb, mint otthon tespedni. Azért egy kis (sík)futást még mindig javasolnék. Ha elkezded, meglátod, belejössz, és nem bánod meg.

Én Budapest tágabb környezetében futottam (most külföldön dolgozok). Itt ez a "találkozás a cigányokkal" probléma nem jelentkezik. Viszont régebben egyszer-kétszer rokonoknál jártam Szabolcsban, és kiruccantam a faluból is, úgy hogy tudom miről beszélsz. Én is túl sokszor találkoztam megélhetési gyűjtögetőkkel a határban, akik valahogy sértésnek érezték, hogy én megengedhetem magamnak, hogy csak úgy szórakozásból futkossak arrafelé, és rám is tettek gúnyos megjegyzéseket, beszóltak ezt-azt. Én szó nélkül továbbfutottam, és nem lett belőle semmi. De pl. egy nőnek ez lehet, hogy nem ilyen egyszerű. Minden esetre mást nem igen tudsz tenni.

2009. ápr. 16. 14:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem. Csak én attól tartok, hogy ha futok, akkor ők utánam jönnek, mert képesek rá. Itt fényes nappal megerőszakoltak egy 30 éves nőt a város központban, ami tele van autókkal, és a templom előtt. Én csak 20 éves vagyok, a város határán lakom, ha futni mennék nem a központba tenném, ahol sok az ember. Ezért inkább gyors sétát intézek a központban, ahol sok az ember, reménykedem, így békén hagynak. Viszont még másfél hetem van a suliból, azalatt futni is fogok, Eger milliószor biztonságosabb, és ott legalább társam is van.
2009. ápr. 16. 16:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Elég rémes, amit írsz. Én így a távolból csak remélni tudom, hogy azért ennyire nem rossz a helyzet. De ha igen, akkor talán tényleg érdemesebb többen futni, vagy esetleg zárt helyen (sportpályán) illetve, ha mégis egyedül vagy, akkor megpróbálni közömbösnek maradni ilyen helyzetekben, amivel talán lerázhatók a zaklatók. Én egyébként nem nagyon szeretek mással futni, mert mindenkinek eltérő a tempója, a pálya meg dögunalom, de így azért biztonságosabb lehet.

Azt minden esetre jól látod, hogy az egészséges táplálkozást össze kell kapcsolni a mozgással és hát nálad sajnos a biztonsági szempontokkal is. Nem könnyű, de sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

2009. ápr. 16. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!