Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érvek, ellenérvek a sportlövés...

Érvek, ellenérvek a sportlövészettel kapcsolatba?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 20:21
 1/8 A kérdező kommentje:
sry elirtam kapcsolatban*
2011. aug. 11. 20:21
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
kontra: nem tudok rá igazi sportként tekinteni.
2011. aug. 22. 18:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Türelem kell hozzá és precízség, bár én az íjászkodást szívesebben elkezdeném, ha lenne időm és pénzem rá. Ha tetszik kezd el jobb, mint gép ellőtt poshadni.
2011. aug. 22. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Igazság szerint két ellenérv van:

A fegyver beszerzéséhez, tárolásához rengeteg engedélyre van szükséged, melyet időnként(ha jól tudom évente) meg kell újítani.(Legalábbis Magyarországon. Ha Ausztriában, Szlovákiában, Szerbiában élsz, akkor ezzel nincs különösebb gond, a többi szomszédos országról nincs infóm)

Viszonylag drága, bár ha végig gondoljuk, egy jobb bicikli árából jó fegyvert is lehet venni, egy jobb futócipőjéből pedig futja egy pisztolyra.

Az előnye az, hogy képzett leszel a fegyverhasználatban, és ha otthon tartod, akkor könnyebb meg tudod védeni magad, ha betörnek hozzád/megtámadnak, illetve ha esetleg kitör egy háború előnyben leszel a képzettséged miatt. Fejlesztheti a látást, a szem-kéz koordinációs képességeket, a műszaki érzéket.

Ráadásul marha jó érzés durrogtatni. =D

2011. aug. 22. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó sport és nekem nagyon tetszik.És 21.11-nek nincs igaza,mert ha még kiskorú vagy(mint én),akkor csak légfegyverrel lőhetsz,amit bárhonnan szerezhetsz engedély nélkül.És meg is úszod kb.40-50 ezer forintból a puskát(az 500 db os lőszer kb.100 forint+ha akarsz távcsőt akkor egy 3-7x32-es távcső is kijön 10000 ft.-ból,de természetesen minden lőtéren éehet bérelni is,vagy ha rendszeresen jársz edzeni,akkor az edző ad need edzésenként fegyvert,de vigyázz,mert ezek nem a legjobbak.)Itt nézegethetsz fegyvereket: [link]

14/f

2011. aug. 22. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:

kontra: te militarista állat xD

jó sport, precízség kell. nyilván a kardiovaszkuláris rendszered nem erősíti, de vannak ilyen "akadálypályák" ott futni is kell, stb. (van egy sportlövész haverom)

2011. aug. 23. 12:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Az "akadálypályás" lövészetnek IDPA lövészet a neve,de az nem akadálypálya és nem kell benne futni,csak 1 elektromos pályarendszer életszerű helyzeteket kölcsönöz a versenynek.Pl.kiszállsz az autóból,rálösz 1 céltáblára,elbújsz 1 hordó mögé,kinézel kijön vmi mögül 1 céltábla,mész tovább,stb....És ez időre megy.De ahoz,h érvényes legyen minden célt el kell találnod,de az mindegy,h hol.
2011. aug. 23. 21:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget 14/f vagyok és a szüleimet akarom meggyőzni, hogy mehessek, de ezekkel sikerült is :D

Köszönöm :)

2011. aug. 24. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!