Megbízható testzsír mérő készülék olcsón? Egyáltalán megéri ilyet venni otthonra?
Köszönöm.:D Most már így tényleg értem, hogy mit miért mondanak. :D Viszont felmerült még egy kérdés. xD Bocsi: :$
A glikémiás index akkor végül is mennyire fontos? Csak pszichológiai szempontból, azaz ha bírom az éhséget, akkor lehetnek magasabb GI-jű dolgok is, vagy ténylegesen zsírba megy az ami nagyon megemeli a vércukrom? (és most nem csokira meg ilyen szarokra gondolok)
És még valami.:$
Amikor zsírvesztő, vagy izomnövelő más programot(nem tom mi van még :D) csinálsz épp, akkor te megírod napokra előre az étrended és kiszámolod minden nap, hogy mennyi ch, fehérje, zsír, kcal lesz, vagy csak ésszerűen eszel és néha kiszámolod, hogy épp hogy állsz aznap?
Semmi gond, ha kérdések merülnek fel benned az azt jelenti megértetted amit írtam :D
Nem, ilyen nincs, hogy akármi is csak azonnal zsírba menne, még a csoki sem! Amíg nem léped át a napi kcal limited addig bármekkora a gi értéke nem fog zsírként elraktározódni. Ha nem vagy cukorbeteg akkor nincs gáz ebből a szempontból... ha cukerbeteg vagy akkor viszont igen érdemes rá odafigyelni, hiszen a hirtelen megemelkedett vércukorszint nem igen tesz jót ilyen esetbe. Egyébként tök mindegy, csakis pszichológiai oka van neki. Mind a magasabb gi értékű mind az alacsonyabb ugyan úgy felszívódik (egyedül a felszívódás sebessége a különböző)... ebből adódóan, ha többet eszel mint amennyi a kcal limit, ugyan úgy elhízhatsz mindkettőtől.
Számtalansok féle edzésterv létezik, de alapjáraton két folyamat van csak ami a testépítéshez kapcsolódik az izomtömegnövelés és a zsírladás. Edzéstervi különbség nincs, egyedül kajában (max annyi, hogy ha úgy adódik szálkásításnál elmész futni is)
Én 1 éve felhagytam a testépítéssel (váltottam erőedzésre), de amikor csináltam akkor általában felépítettem egy sémát.
Pl.: reggeli: 100g zabpehyel/100g pufirizs/2 zsemle/100g hajdina + 2tojás/50g túró/50g csirkemell
Ebből pl kijön, hogy a reggelid bárhogy variálod kb 500kcal lesz, 24g fehérjével, 65g szénhidráttal, 16g zsírral. Pl hétfőn zabpehyel+tojás, kedd pufirizs+hús, szerda stb... Ez csak egy példa volt az én jelenlegi reggelim 1100kcalos XD
De lehet összességében is nézni, pl reggel első kaja előtt leülsz a [link] elé és megtervezed előre az egész napit.
Ha igazi vaskalapos vagy akkor pedig előre egész szálkásítás időre összeszeded az étrended, leírod egy papírra és azt követed. Bárhogyis döntesz, legyen papírra rögzítve legalább az aznapi kajád, ennek is pszichológiai oka van. Lényeg a lényeg, előre tervezz utána egyél, az már rajtad áll, hogy séma szerint, napra bontva, hétre bontva csinálod a kajád.
Amúgy tényleg bocsi, hogy ilyen sokat kérdezek, de annyira rossz, hogy senki nincs a környezetemben, akivel érdemben lehetne ilyenekről beszélgetni. :(
Van pár barátnőm, akiket úgy ahogy érdekel a téma, de ők nem olyan elhivatottak és nem is akarják ennyire "tudományos" szemszögből megközelíteni a kérdést. Ráadásul én vagyok az általában, aki "megmondja a frankót" nekik, de azt is olyan félve teszem, nem akarok hülyeséget mondani nekik, elvégre én is csak most tanulom az alapokat.:/ Remélem ha elmegyek terembe, akkor össze tudok majd spanolni pár ilyen segítőkész emberrel mint Te, akikkel lehet majd erről beszélgetni. :)
Köszi.:) Mindig későn veszem észre h már írtál. xD
Amúgy vmi pszichológiai könyv vagy ilyesmi létezik vajon ehhez a témához?:D Mert azért eléggé durva része ez is. Évekig bele se gondoltam, hogy egészen pontosan mennyire. De mostanában kezdek rájönni, hogy tényleg iszonyat sokat nyom a latban.:/ Azt hiszem velem az a legnagyobb baj, hogy rettegek, hogy felsülök. És ezért inkább titkolom is, hogy mi a célom. Pedig minél többet beszélek róla, annál erősebb az elhatározás, és ráadásul ha tornázom és azt elmesélem egy barátnőmnek pl., akkor az olyan mintha 2szer is realizálódnak. :D Tehát mintha kétszer is rájönnék, hogy most jól csináltam a napot. :D
Biztos sikerülni fog összehaverkodni velük :) egyre figyelj gyakorlatok között barátkozz csak, szériák között ne mert nincs annál rosszabb amikor nézed az időt, még van fél perc pihenőidőd a következő szériához azt odalibben valaki, elkezd veled beszélgetni és 6 perc után csinálod meg a következőt :D
Nem tudom, még nem láttam ilyen könyvet :) de tényleg igaz, hogy nagyon nagy szerepe van az agynak.
Én annyit mondok, ha meg se próbálod az az igazi bukás! Már akkor is jó eredményt érhetsz el ha csak a felét csinálod jól!
Köszi.:) Amúgy ha kérdezhetek még személyeset: hány éves vagy? :)Ha ilyen sokat "beszélünk", az már kíváncsivá tesz nagyon, hogy vajon milyen is vagy. :D :$
Amúgy a pszichológiára visszatérve, nem tudom olvasod-e, ismered-e a LifeT!lt-et (lifetilt.blog.hu). na az nekem nagy akaraterőt ad, viszont jól meg is ijeszt egyszerre.:/ Meg Bence (a blogger) azt írja, hogy a nők nem tudják ezt egyedül csinálni, mert kell nekik feltétlenül vki, aki érzelmileg támogatja őket. :S Hát remélem, hogy nekem nem lesz erre szükségem.
Ahova Te jársz ott sok csaj kondizik? Ők vajon mennyire kitartóak?
20 éves leszek két hét múlva, annyira nem vagyok különleges, nem tudom mit mesélhetnék magamról :) hobbim mint említettem az erőedzés, de imádok pokémonozni is :D Szeretek a társaság központjába lenni és mindig valami extrémet csinálni. Eléggé megosztom az embereket, pont annyian imádnak mint amennyien utálnak. A fejem kicsit kisfiús, amit a világos kék szemem és kis hegyes állam tovább erősít. Ellenben széles vállam, nagy hátam széles csípőm igen masszív testfelépítést kölcsönöz amit az erőedzéssel igazán ki is használok. Barna rövid hajam van... utálok tanulni, viszont szeretem megérteni a dolgokat. Igazi maximalista állat vagyok abban ami érdekel :) ami nem érdekel azt eszem ágában sincs csinálni.
Erről az oldalról sohasem halottam még, de biztosan el fogom olvasgatni amiket ír. A női akaraterőről nem tudok túl sokat mondani, hiszen nem túl sok olyan nő van a közelembe aki sportol... bár személyesen ismerem az egyik női kétszeres világ és háromszoros európa bajnok kickboxolonkat, de van pl atlétikai bajnok ismerősöm is :) Viszont ez csak egy két nő, a többség nem mozog szinte semmit. Szóval szerintem nem lehet ezt csak így minden nőre ráhúzni, hogy gyenge az akaratereje. Vannak ugyan úgy gyenge férfiak is... ahova én járok pontosan 0 nő jár, elég kis eldugott zug, semmi extra gép vagy felszerelés (még futópad vagy szobabicikli sincs csak egy két pad és egy csomó súly) tipikusan az a hely ahonnan minden nő menekül. De olcsó és kevesen járnak és elég családias a hangulat.
Nem jelenleg nincs... legutóbbi barátnőmmel 2 hónapja szakítottam, nem működött a dolog. Hát azt, hogy jó pasi vagyok-e vagy sem ezt mindenki döntse el maga :) az a baj legtöbbször, hogy első napokba:
- ááá te gyúrsz, tök jó!
két hét múlva:
- nem igaz, hogy megint edzeni mész!
De volt olyan, hogy valami ilyesminek hívtak: "te egy kib4szott gorilla vagy aki annyit ért a nőkhöz mint más az atomfizikához"
De halottam már ezt is: "te egy f4sz vagy akit semmi más nem érdekel saját magadon kívül"
Remélem mindenkiből a düh szólt és tényleg nem vagyok ennyire rossz :D Amúgy egy biztos, bárhova megyek mindenki versenyezni akar velem... ez még nem is gáz mert egy kis versenyszellem még jót is tesz akár munkahelyen akár iskolában vagy bárhol, csak elég sokszor elharapózik a dolog. Szóval rövidtávon nagyon jól hatok az emberekre, hosszútávon már kevésbé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!