Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megbízható testzsír mérő...

Megbízható testzsír mérő készülék olcsón? Egyáltalán megéri ilyet venni otthonra?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 14:26
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, nagyobb gyógyszertárakban is van ilyen gép. Bedobsz egy 100-ast vagy 200-ast már nem tudom, megfogod azt a matyit azt dob egy eredményt.

Igen elég sokkoló tud lenni a dolog. Azt viszont ne felejtsd el, hogy nőként neked alapból magasabbnak kell lenni a testzsírszázalékodnak, ahogy a kis táblázat is írja már a 20-25% átlagos.

2011. júl. 31. 10:03
 12/39 A kérdező kommentje:

[link]

Hát itt azt írja, hogy egészséges vagyok. :D Legalább ennyi.:D Ott oldalt a nyak-derék-csípő mérős kalkulátor 32,6%-ot dobott ki.:/ Asszem keresni fogok egy gyógyszertárat, ahol meg tom nézni. Akkor legalább tudni fogom, hogy amit otthon mennyire megbízható.

Köszi, hogy ennyit segítesz.:) Nagyon rendes tőled.

Am megkérdezhetem, hogy melyik városban laksz?

2011. júl. 31. 10:11
 13/39 anonim ***** válasza:

Ami itt oldalt van az hülyeség... 17%ot dobott ki nekem, ami elég nagy hülyeség, főleg úgy, hogy ekkora testzsír mellett nem is lehetne még kicsit se kockás a hasam (illetve nem látszódna)...

Egészségesnek egészséges lehetsz de semmiképp sem előnyös.

Mindenkinek próbálok segíteni, ezáltal én is mindig tanulok valamit... az már más, hogy ha valaki nem kíváncsi a segítségemre mert nem éri fel ésszel amit mondok (mint ahogy láttuk már egy jópárszor az oldalon)

Én Békéscsabától nem messzire lakok, egy kisebb falucskába.

2011. júl. 31. 10:19
 14/39 A kérdező kommentje:

Akkor jó messze laksz.:S Én Miskolcon, de nemsokára Debrecenben fogok egyetem miatt. Ott már el akarom kezdeni komolyabban a kondis edzést, csak akkora zavar van a fejemben néha a sok információtól.:D Meg amúgy én mindent akarok tudni, amit a testépítésről tudni kell, csak nehéz kiválasztania forrást is. A netes dolgoktól parázok, hogy marhaságot ír és a hülyeséget tanulom meg.

Ha esetleg tudsz ajánlani könyvet, azt szívesen venném.:) Lehet kicsit szakszöveges is, bioszos voltam gimiben.

Amúgy nincs kedved váltani pár privát e-mailt?

Már írtad, máshol, hogy nem nagyon nézed az e-mailjeid, szóval mondj nyugodtan nemet.:D De ha mégis igen, akkor: missmisfit kukac vipmail pont hu :)

2011. júl. 31. 10:34
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem igen szeretek mailezni, de ha itt felvetsz ennél a kérdésnél bármit, akkor legjobb tudásom szerint válaszolok.

Én a legtöbb mindent a tesztoszteron.hu-ról tanultam, de így utólag visszanézve állítanak ott is meredek dolgokat néha.

De vegyük át a legalapabb dolgokat így hirtelenjébe!

Mi a testépítés célja? (cél nélkül elég nehéz megérteni a dolgokat)

Az, hogy minél nagyobb izomtömegünk minél kevesebb testzsírszázalékunk legyen. Pont ezért a legtökéletesebb egy egy fogyókúrához, kis "alakformáláshoz" az alapjait elsajátítani. Aki belekezd annak sem törvényszerű, hogy így nézzen ki majd a végén: [link]

A testépítés amatőr szinten arról szól, hogy olyan testünk legyen amilyet szeretnénk. Lehet valakinek ez a célja: [link] de az is lehet, hogy annyi, hogy 1-2cmel nagyobb legyen a keze, combja, háta stb.. Amatőr szinten kell gondolkodni, nem szabad azt hinni, hogy egy kis konditermi edzéstől valaki hirtelen túl izmos/szálkás lesz.

A testépítésnek 3 fő része van...

- súlyzós edzés

- étrend

- pihenés

Bármelyik hiányzik akkor oda az egyensúly és sem szálkásítani sem tömegelni nem fogsz tudni rendesen.

Bármi is a célod, teljes testes edzés kell, a legutolsó kis porcikádat is meg kell mozgatnod, úgy, hogy az adott izom a szinte maximális izomfeszülést elérje. Pont ezért nem jó maga a futás vagy rubint réka tornája, sem érdemi mennyiségű izmosodáshos sem a meglévő izmomzatod megtartása. Megfelelő izomtömeg híján meg az ember irreálisan vékony de ettől függetlenül plötyi lesz főleg a kezed, hátad, vállad. A nők legtöbbször azt hiszik a combjukkal vagy a fenekükkel esetleg a hasukkal van a gond... nem, legtöbbször pont, hogy a felsőtestük van elhanyagolva, és pont ezért rossz az összkép.

Node visszakanyarodva, az edzésednek rövidnek, tömörnek ugyan akkor maximálisan ki kell használni az izmaid ez idő alatt.

A kaja már bonyolultabb, azt már célfüggő... ezt a tesztoszteron.hu-n tökéletesen leírják.

A pihenésről még annyit, hogy heti 3-4 edzés mellett, napi 8 óra alvás illik azért :)

2011. júl. 31. 10:56
 16/39 A kérdező kommentje:

Hát én pont vmi olyasmi szeretnék lenni mint az a csaj.:D Csak k.urva messze vagyok még.:D

Van egy könyvem: Anita Bean - Modern sporttáplálkozás

Na az is úgy összezavar. Elvileg elég jó szakkönyv, de simán beépíti a krumplit, tésztát, gyümölcsleveket a zsírvesztő étrendbe, pedig itt meg csomóan írják, hogy nem kéne erőltetni. A durum tészta összetételét megnéztem, és szerintem amellett, hogy szénhidrát, nagyon jó fehérjeforrás is: 12 g / 100 g, ami már a túróéhoz közelít, és elvileg a kcal szükséglet 60%-ának szénhidrátból kéne származnia. Akkor miért tiltják a tésztát? :S

Meg írják, hogy fehérjét, fehérjét, fehérjét együnk fehérjével... Akkor hol van a 60% ch?:S Meg ez a könyv még oliva olajat is etetne velem.

Higgyek szted 100%-ban a könyvnek és ne figyeljek arra, hogy itt mit írnak?

2011. júl. 31. 11:19
 17/39 A kérdező kommentje:

A másik meg:

Endomorf vagyok elvileg. És érzem is, hogy kívánom a futást, meg a mozgást és tényleg iszonyat hízékony vagyok. Ha nem figyelek oda, akkor egy télen 10 kg simán feljön rám. :'(

Elvileg nekem annyit kéne kardióznom amennyit csak tudok. Heti 6szor 1 órát lefutok+torna (gagyi DVD, egyelőre ez van:/) és emellé kiszámoltam a könyv alapján SÚLYVESZTŐ kcal szükségletem és majdnem 2500 kcal lett! :O A súlyvesztő! Most komolyan ennyit kéne ennem? Ez iszonyat sok. Ha meg nem ennyit eszek, akkor izmot fogok veszteni?:S (Ennyit ilyen kajákból, hogy túró, meg műzli, le se bírok nyomni a torkomon, ez már súlyra is iszonyat mennyiségű kaja.)

2011. júl. 31. 11:24
 18/39 anonim ***** válasza:

Semmilyen táplálék nincs tiltva szálkásítás alatt sem. Viszont érdemes megjegyezni egyes ételeket nem érdemes enni, és nem azért mert rossz lenne, vagy valami mágikus oknál fogva azonnal zsírba híznál velük...

Elmagyarázom: tegyük fel 1800kcal szükséges ahhoz, hogy megfelelő ütemben fogyj.

Ezzel az 1800kcallal kell nap mint nap gazdálkodnod. Ha pl megeszel 4 tábla csokit azzal nem igen laknál jól, de már elérnéd a napi limitet. Viszont 13kg uborkával már hamarabb jól laknál. Ez egy nagyon durva példa volt de arra, hogy érezd, hogy miért szükséges ilyen kaját tolni arra jó. Persze ha neked baromi jó kitartásod van és figyelmen kívül tudod hagyni azt, hogy éhes vagy, gyakorlatilag mindegy, hogy krumplit/rizst/kenyeret/tésztát vagy zabot/spenótot/répát eszel. Bár különbség van rizs és kenyér között is, tehát nem lehet csak így ráhúzni pl a rizsre, hogy nem jó fogyókúra alatt. A rizs a saját súlyának a 2x is nőhet mivel felszívja a vizet amivel főzöd. 100g rizzsel ezerszer jobban jól laksz mint pl 100g kenyérrel vagy krumplival. Pusztán ennyi a lényeg... a tészta sem "tiltott" csak pl én fél kiló tésztától még éhesebb leszek.

Azért mondják, hogy fehérje fehérje fehérje mert a fehérjét sokkal nehezebb bevinni mint pl a zsírt vagy a szénhidrátot. A legjobb csirkemell is alig 24%ban fehérje amíg pl a rizs 75%ban szénhidrát. Nincs olyan étel ami akár kicsit is több mint 50%ban fehérjékből állna (SŐT!). Ezért kell sokkal több mennyiségű fehérjedúst enni mint szénhidrátdúst. A fehérjének kb 1 testtömegre 2gnak kell jutni amit nagyon durva bevinni fehérjepor nélkül. Ellenben ugyanennyi szénhidrátot nevetséges adagból fedezni tudsz.

Az olivaolaj, dió, tökmag, szezámmag, napraforgómag nagyon jó zsírforrások, egy kiegyensúlyozott étrendből nem hiányozhatnak az olajos magvak. Nem kell elfelejteni egyes vitaminok csakis zsírban oldódnak (ha pedig kell zsír a legjobbat vigyük már be) arról nem is beszélve, hogy egyes hormonok előállításához megintcsak zsír kell.

Mit tegyél, olyan étrendet válogass össze ami nem lépi át a súlytartáshoz szükséges kcal mennyiségédet (legjobb ha a súlytartáshoz mennyiségűből 500-at levonsz) a lehető legtöbb fehérjét, átlagos mennyiségű szénhidrátot és elegendő mennyiségű zsírt tartalmaz. Ha te a szénhidrátod nagy részét zabbal akarod bevinni, tedd azt, ha krumplival akkor krumplival, ha rizzsel akkor rizzsel, de ha a kenyér minden vágyad akkor kenyérrel.

Viszont érdemes odafigyelni a GI indexre tehát ha lehet fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt egyél. Ez persze 90%ba megint pszichológia... az alacsonyabb gi-ű ételek lassabban szívódnak fel ezáltal esély van rá, hogy később kapja meg az agyad azt, hogy ő éhes. Tehát fehérkenyérrel is lehet diétázni de csak abban az esetben, ha tartod a mennyiséget és ki tudod kerülni azt, hogy ne csalj akkor amikor épp nem kellett volna.

2011. júl. 31. 11:40
 19/39 anonim ***** válasza:

Az ilyen alaktípusok nem igen lényegesek... jó adnak egy alapot a testfelépítésedről, de pusztán azért mert endomorf valaki nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezért hízol.

Nem feltétlen kell iszonyat mértékű aerob, bár sokat segíthet a feles kcalok elégetésében.

Én is endomorf vagyok, tipikus tank de ez nem azt jelenti, hogy akár egy kis aerobot is tolnék mégis 12%os a testzsírom és még most különösen zsírosnak érzem magam.

2011. júl. 31. 11:44
 20/39 anonim ***** válasza:

Itt kapsz egy jó kb értéket (csak a kcalokat nézd és csakis a súlytartáshoz szükségeset) abból vonj le 500at és meg is kapod: [link]

2500kcal egyáltalán nem sok amúgy, bár szerintem nem pontos esetedben az értek :) sok fogyókúrázó alulbecsüli a bevitt kcalokat. Aki azt állítja, hogy 1200kcal mellett nem fogy az vagy 30kg vagy hazudik.

2011. júl. 31. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!