16 éves vagyok, egy kicsit túlsúlyós. Amikor hozzáfogtam a testépítéshez mindenki aztmonta hogy először izomtömeget kell felépítenem, nem pedig szálkásítani, mert a zsírt ugye nem lehet szálkásítani.
Na a lényeg ha izomtömeget növelek akkor hogy fogok kinézni? Mert egyszerűen nem tudom elképzelni lesznek izmaim de semmi formályuk nem lesz vagy mi?
2011. júl. 13. 00:24
1/9 anonim válasza:
Lesznek izmaid, de a fölötte levő zsír miatt nem lesz igazán tónusos, szépen szálkás. Amúgy ha okosan tömegelsz, sokkal jobban fogsz kinézni, egy 100 kilós zsíros embernél sokkal jobb egy 115 kilós izmos medve.
2011. júl. 13. 00:39
2/9 anonim válasza:
Attól függ mit jelent a kicsit túlsúlyos... ha atomzsíros vagy akkor inkább előbb szálkásíts. De ha nem vagy az, csak egy tényleg egy kicsit akkor tömegelj nyugodtan. Egy biztos, bármelyiket utat is választod az alakod csak jobb lehet.
2011. júl. 13. 05:36
3/9 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy izomtömeget növelni nem annyiból áll, hogy szeded a porokat meg a sok szart. Izmot felszedni a leglassabb folyamat, évek kemény munkája mire maradandó, tartós eredményt érsz el.
2011. júl. 13. 09:07
4/9 escrogar válasza:
mi vaaaan? zsírt nem szálkásítani? a szálkásítás azt jelenti, hogy a zsírt leadod (gyakorlatilag fogysz), míg a korábban megszerzett izomtömegedet megtartod. ez teljes mértékben étrend kérdése, nem edzésmódé (ne gyertek nekem itt a kis súly-sok ismétléses marhasággal)
2011. júl. 13. 09:36
5/9 anonim válasza:
escrogar: Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy ő nem akar nulla izomtömeggel, hót zsírosan szálkásítani, mert nincs mi maradjon. Vagy legalábbis remélem, hogy így érti. :D
2011. júl. 13. 09:50
6/9 anonim válasza:
mindenképpen tömegelni kezdj el! amikor elkezdtem én is voltam 110 kilo, edzettem, fogytam kb 20 kilot meg izmosodtam is mellette. hiába mondják, hogy a kettőt nem lehet egyszerre, pedig lehet.
2011. júl. 13. 11:49
7/9 A kérdező kommentje:
- nem vagyok atomzsíros 184/90 vagyok, amikor elkeztem(januárban) akkor voltam 182/96 (a zsírból fogytam nem az izomból)
- nem szedek SEMMIT
- a kérdésre visszatérve csak annyi érdekel konkrétabban hogy most ugye tömegelek 6x6-al és hogy így hogy fogok kinézni pl a mellizom, tricepsz (ezek nem annyira formásak pedig csinálok nyújtó gyakorlatokat) és nem úgy akarok kinézni mint pl fekete laci meg ilyesmi
2011. júl. 13. 12:42
8/9 anonim válasza:
csinálj testsúlyos gyakorlatokat! fekvő, hasprés, stb... azzal is meg lehet izmosodni és jól viszi a zsirt! keress rá youtube-on: "Hannibal for King"
2011. júl. 13. 22:40
9/9 anonim válasza:
Mi az, hogy tömegelsz hatszor hattal? A tömegnövelés, akárcsak a szálkásítás, az ÉTRENDEDEN MÚLIK.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!