Fekve nyomásnál mitől fáj az izületem? Bővebben lent.
Nem a rúd leengedésével szokott baj lenni.
Ha kicsit behúzod a könyököd, akkor csalsz (ez az erőemelő változat) testépítők szélesebben engedik le.
A gond a vállak/lapockák helyzetével szokott lenni, amit 90% -ban előre tolnak, illetve már a kiindulási pozició is helytelen.
Helyes pozíciónál két helyen érsz csak a padhoz, a feneked (azt tilos fölemelni!) és a lapockák, amikre úgy kell ráfeküdni, hogy maximálisan összehúzod őket és a nyomás során végig úgy tartod.
Túl magasra állított villa ezt például nem teszi lehetővé, mert vállból kell kiemelni.
Ezt a váll nem szereti, mivel ez nem tartozik a vállöv funkciói közé.
A túlzottan kinyújtott -esetleg kiakasztott- könyök a másik fő hiba amit elkövetnek.
Nagyon kevés ember tud csak rendesen fekvenyomni, hidd el.
Ezért írtam, hogy 99% hogy rosszul végzed a gyakorlatot...
Nem ,attól később lesz könyöködben porckopás.
Csakhogy az egy csalás, mert pihenteted a súlyt a csúcson, nem dolgoznak az izmok, csak az ízületek tartják, az ízületi felszínek egymáshoz préselődnek és elmozdulásnál sérülnek.
Túlságosan a súlyra mész, ahelyett, hogy az izommunkára koncentrálnál.
Ezért fáj a vállad, és ezért nem tudod izolálni a mellizmodat. Ezen a nagy ismétlésszám sem segít, mivel gyakorlat közben PIHENSZ.
A nyomás felső harmada amúgy is a tricepsz munkája, mivel nem tudod emelés közben közelíteni a kezeidet, mint kézi súlyzónál.
Tudtam én, hogy nem jól csinálod... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!