Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fekve nyomásnál mitől fáj az...

Fekve nyomásnál mitől fáj az izületem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
5 széria 25 ismétlés számmal 40-35-30-35-40 kilóba. már az első szériánál kb a 17ik nyomásnál elkezd fájni a váll izületem mind 2 oldalt,pedig erőm az lenne.Mi a teendő? 4 napja szedek porcerősítőt ettől még nem várok semmit,vicces is lenne...am a cél a 60ba lenne 25ször belenyomni,csak ez ne lenne:S-.- valaki valami tanács?
2011. júl. 11. 22:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lehet ám problem a kivitelezéssel... Hova engeded a rudat? Nem a nyakadhoz közel? Mert akkor nekem is fáj a vállam. Lejjebb kell mellbimbó alá.
2011. júl. 12. 09:32
 12/17 A kérdező kommentje:
mellbimbóval 1 vonalba szoktam kb. de akkor lehet ez lesz a baj. megpróbálom lentebb....
2011. júl. 12. 10:43
 13/17 anonim ***** válasza:
Az már majdnem ugyanaz, de megpróbálhatod.
2011. júl. 12. 10:53
 14/17 A kérdező kommentje:
holnap kiderül:)
2011. júl. 12. 10:59
 15/17 °:Amigo:° ***** válasza:

Nem a rúd leengedésével szokott baj lenni.

Ha kicsit behúzod a könyököd, akkor csalsz (ez az erőemelő változat) testépítők szélesebben engedik le.

A gond a vállak/lapockák helyzetével szokott lenni, amit 90% -ban előre tolnak, illetve már a kiindulási pozició is helytelen.

Helyes pozíciónál két helyen érsz csak a padhoz, a feneked (azt tilos fölemelni!) és a lapockák, amikre úgy kell ráfeküdni, hogy maximálisan összehúzod őket és a nyomás során végig úgy tartod.

Túl magasra állított villa ezt például nem teszi lehetővé, mert vállból kell kiemelni.

Ezt a váll nem szereti, mivel ez nem tartozik a vállöv funkciói közé.

A túlzottan kinyújtott -esetleg kiakasztott- könyök a másik fő hiba amit elkövetnek.

Nagyon kevés ember tud csak rendesen fekvenyomni, hidd el.

Ezért írtam, hogy 99% hogy rosszul végzed a gyakorlatot...

2011. júl. 12. 14:59
 16/17 A kérdező kommentje:
Akkor Te azt mondod h abból is eredhet a vállfájásom,hogy teljesen kinyújtom a karom,és nem úgy h kicsit hajlítva legyen?mert úgy csinálom...(teljesen kinyújtom mindig)...
2011. júl. 12. 16:22
 17/17 °:Amigo:° ***** válasza:

Nem ,attól később lesz könyöködben porckopás.

Csakhogy az egy csalás, mert pihenteted a súlyt a csúcson, nem dolgoznak az izmok, csak az ízületek tartják, az ízületi felszínek egymáshoz préselődnek és elmozdulásnál sérülnek.

Túlságosan a súlyra mész, ahelyett, hogy az izommunkára koncentrálnál.

Ezért fáj a vállad, és ezért nem tudod izolálni a mellizmodat. Ezen a nagy ismétlésszám sem segít, mivel gyakorlat közben PIHENSZ.

A nyomás felső harmada amúgy is a tricepsz munkája, mivel nem tudod emelés közben közelíteni a kezeidet, mint kézi súlyzónál.

Tudtam én, hogy nem jól csinálod... :-)

2011. júl. 13. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!