A ju jutsu-t vagy kempot válasszam?
Figyelt kérdés
Már 9 éve thai boxolok és másik harcművészetet akarok tanulni, valami olyat ami komplex harcművészet, tehát van benne földharc is és álló harc is... Nem tudok a kettő között dönteni, remélem itt segítségemre lesztek...2011. júl. 8. 09:47
1/14 anonim válasza:
akkor másik harcművészetet nem akarsz találni Barátom, hanem egy harcművészetet :)
én a jitsut ismerem valamelyest, és mivel segítséget kérsz, én a helyedben azt gyakorolnék. arra alapozva, hogy az biztos hogy jó, nagy hagyománya van stb.. csak jó mestert kell találni, ez pedig sajnos az egész harcművész világban (itthon) az egésznek a kulcsa.
kempo-t nem ismerem.
2/14 A kérdező kommentje:
igazad van rosszul fogalmaztam, a thai box mára inkább versenysport már.... sőt, az is sokszor K1 és kick box inkább, amit thai box néven oktatnak...
2011. júl. 8. 09:56
3/14 anonim válasza:
hát, ezt olyantól hallani aki azért már benne van a dologban egy ideje.. de ezt sok embertől hallottam már egyébként. de hát ez van, M.ország kissé lecsúszott sok tekintetben..
4/14 anonim válasza:
Mivel csak a jujutsu-t ismerem illetve gyakorlom, ezért csak arról tudok nyilatkozni csak ajánlani tudom. Ha van valami kérdésed ezzel kapcsolatban tedd fel nyugodtan. Illetve nekem lenne egy kérdésem melyik jujutsu ágat akarod elkezdeni?
5/14 anonim válasza:
Igazából a kempo és a jujutsu nem sokban különbözik, de én saját tapasztalatból a jujutsu-t ajánlom. Persze azt tudnod kell, hogy ez nem versenysport, hanem harcművészet, ami ölésre, élve elfogásra, fájdalom okozásra, önvédelemre és kínzásra van kitalálva. Nem a ringbe való...
6/14 A kérdező kommentje:
Az eredeti ju jutsu érdekel, a japán.
2011. júl. 9. 08:08
7/14 anonim válasza:
Azt értem, de jelenleg a jaán jujutsunak több irányzata is van. Magyarországon a legelterjedtebb a kelemen-ryu és a seibukan. A kelemen ryu-ban elég lassan lehet haladni és számomra visszatetsző benne, hogy 3 danig létezik vizsgarendszere onnan adományozva vannak a szintek, de ettől függetlenül egy igen jó oktatott irányzat. A seibukan jujutsut meg tudtommal csak Pécsen és talán Dunaújvárosban oktatnak.
8/14 anonim válasza:
Továbbá, kedves Neutronlovag, van még továbbá a Tanaka-ryu, a Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu, a Lory-féle irányzat, a Magyar Tai Jitsu szövetség, a Zen Nihon Tai Jutsu Do, a Nippon Jujutsu Kai továbbá az inkább katonai vonalat követő Zöllei-féle Katonai Kézitusa.
Persze ezen kívűl még számos irányzat létezik, nekem most így hirtelen ennyi jutott eszembe...
9/14 anonim válasza:
Ezt a kérdezőnek címezd én csak felsoroltam az általam ismert Magyarországon oktatott irányzatokat.
10/14 anonim válasza:
Egyébként a Tai Jutsu nem a ninjutsu fegyvertelen irányvonalát képviseli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!