Melyiket valasszam:judo vagy birkozas?
Figyelt kérdés
Mi a kulonbseg a ketto kozott?Mind a kettore lehetosegem van, csak nem tudom melyiket valasszam.Tudom, h nem onvedelmi rendszer egyik sem, de megis melyik lenne az amelyik hatekonyabb lenne utcan?Es melyik ad jobb fizikai kondiciot?2011. szept. 8. 12:53
1/6 anonim válasza:
Utcára egyik sem túl jó, mert a valódi előnyöd csak a földharcban bontakozna ki igazán. Több támadóval szemben viszont nem tanácsos túl hamar a földre kerülni, és nem is mindenki öltözködik úgy, hogy szeret az utcán a földön henteregni. Jó kondit bármelyikkel elérhetsz, ha elég komolyan csinálod. Gondolkodtál másban is, vagy csak ezek elérhetők számodra? (Aikido, Jujitsu?)
2/6 A kérdező kommentje:
Jiu jitsu nincs, aikido meg sok idobe kerul, meg tudok vmit kezdeni vele, de lehet h tevedek.Nalam a fizikai eronlet inkabb fontosabb, de ha egy kis onvedelem is van benne, futassal parosulva, az sem baj.
2011. szept. 8. 13:27
3/6 A kérdező kommentje:
Nekem vhogy a judo szimpatikusabb, nem olyan kimeritoek az edzesek mint a birkozasnal, viszont az utobbitol talan kemenyebb leszel.
2011. szept. 8. 13:28
4/6 anonim válasza:
A szabadfogású birkózást válaszd.
5/6 anonim válasza:
Egy edzésnek az a lényege, hogy kifáradj...
Utcai harcra egyik sem az igazi, de ha választani kell, akkor a birkózás hatékonyabb. Ennek ellenére nekem mint sport, a dzsúdó sokkal jobban tetszik, imádom a dobásait, gáncsait.
6/6 anonim válasza:
Igazából mindkettő ugyanarra sémára épül. Dobd le az ellenfelet, és a végezd ki a földön. Mindkettő nagyon jó, én a helyedben inkább a judo-t választanám, mert ott némi kultúra is ráragad az emberre. Ennek ellenére judo-ból elképzelhető, hogy "kamu" mestert fogsz kii, amivel szintén nem mész semmire. Azért birkózásban valószínűbb, hogy jó edzést találsz. Szerintem feltétlenül próbáld ki mindkettőt és azután válaszd azt amelyik neked jobban tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!