Futásnál miért fáj úgy a vádlim h majd besz@rok? :S:S:S részletek lent.
Üdv! elég kellemetlen a problémám, 18 éves vagyok, 1 éve hagytam abba a focit, 3 évig játszottam, akkor voltam 185 centi és 95 kiló, most nyár elején 189/121.
Elhatároztam hogy véget vetek ennek, változni szeretnék. Másfél hete Norbi update 1-es étrendet követem, heti 3x 1 óra futás.
most vagyok a 10. napon, most vagyok 117 kiló, de valamiért az utolsó 2 futásnál már úgy fájtak a vádlijaim, hogy kénytelen voltam előbb abbahagyni....
Kérlek segítsetek adjatok tanácsot, vagy más aerob edzést, amivel tudom pótolni az 1 óra futást.
Illetve mitől fájhat ennyire? :S:S:S
Nagyon szeretnék egészségesebben élni, kérlek segítsetek.
egy egészségesebb életre vágyó fiú.
Mrolympia
Ilyen súllyal én nem erőltetném a futást,amúgy is az átmegy a kardió tartományba,tehát alig éget zsírt.Végezz aerob mozgást heti 4-5x(tempós séta,biciklizés).
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat!
most egy 4-5 napig biztos pihentetem, a szalagok is feszültek, és nincs kedvem a szalagszakadáshoz :S
egyszerűen befeszül, nem görcsöl, hanem mintha bedurranna feszül, olyan "mély" fájdalom...
és az edzőtermi bicikli mennyire tudná pótolni a futást? nem nagyon hiszek az ilyen aerob taposó meg ilyen-olyan gépekben.
Mrolympia
Egy szóval sem mondtam a taposógépet. El kell menni sétálni napi 1 órát és a legjobb zsírégetést biztosítottad magadnak.
Hello !! Nézd a Discovery-n a Fél tonnás tiniket ( ez a címe , 160kg-250ig vannak . ) Ott az volt , hogy reggelente sétáltak 3-4 km-ert , és csak gyümölcsöt ettek , ebédre meg korlátozott mennyiségű húst , ledobtad pár kilót és megszokták a futást .
Ui : Szerintem , a vádlid azért fáj mivel eddig nem erőltetted a futást , és most túl van terhelve .
Mrolympia
Attól még nem tesz jót az izületeknek mert mittudomén milyen dagadt tinik futnak.Lehet 1 év múlva tönkre megy a térdük.
A gyors séta jobban terheli a vádlit, mint a futás. Attól még rosszabb lesz. Ha teheted csinálj inkább felső testet átmozgató edzést, evezést, ha ragaszkodsz az ilyen típusú mozgáshoz. Ha a vádliddal nem vigyázol könnyen meghúzódhat, azt meg hetekig kell kezelni.
Ha az van, hogy a lábfejedben is érzed a fájdalmat, akkor óvatosan a nagy terheléssel! Egyszerűen a lábszárad kell erősíteni első körben. Ha nincsenek meg az alapok nehezen lehet ráépíteni bármilyen komplex mozgást.
háááát azért ne a több mázsás emberekkel példálozzunk, annyira azért nem érzem súlyosnak a helyzetet...
a sétától jobban fogyok mint a futástól? O.o
és alakot is ugyanúgy formál? mert azt nem látja senki h mennyit mutat a mérleg, azt viszont igen h milyen a testalkatom.
a lábfejem egyáltalán nem fáj, csak és kizárólag a vádlim.
biciklizni még szívesen bicikliznék, edzőteremben lenne érdemes?
úszás is jó lenne, csak elég drága élvezet...
most megpróbálom hogy 4-5 napig pihentetem a lábam amennyire bírom meló mellett, és utána szép nyugisan megpróbálom, hátha rendbejön és nem kell B terv : ))
ismét köszönöm a sok hasznos hsz-t : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!