Futás mit mozgat meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy futás során melyik izmom fejlődik legjobban, tudod, hogy az egész testet megmozgatja, de legjobban melyik izomcsoportot, illetve elképzelhető, hogy a vádlim ettől vastagodik/izmosodik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 13. 11:28
1/5 anonim válasza:
Legeslegjobban a comb, fenék (de azon kívül is minden). És igen, a vádli is nagyon formálódik. Nekem spec. izmosodik, más azt mondja,neki vastagodik (de nyilván az is az izom miatt van).
2/5 A kérdező kommentje:
és az mindegy, hogy myilen gyorsaságban futok, mármint, hogy kocogok, vagy gyors séta, vagy rendes futás?
2011. jún. 13. 11:44
3/5 anonim válasza:
Attól függ, milyen céllal futsz: fogyás, állóképesség-növelés, stb. Én fogyni szeretnék (ugyanakkor futni nem bírok), így kocogni szoktam, időben minél tovább. Van, aki már az intervallumos edzést javasolja.
4/5 anonim válasza:
ha izmot akarsz erősíteni akkor a futás a legfeleslegesebb erre, állóképességed nőni fog, de izmosodni láthatóan max akkor fog pl a vádlid, ha emelkedőn csinálod.
5/5 WBTBWB válasza:
A futás minden izmot megmozgat, főleg a láb, a vállöv és az alsó hát izmait, de izmosodni hosszútávfutástól nem igazán lehet, inkább szálkásodsz, de a vádlid/combod vastagodhat, ha sokszor edzel hegyen. Rövidtávfutásnál viszont alapvető dolog a kidolgozott, viszonylag nagy izomtömeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!