Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás mit mozgat meg?

Futás mit mozgat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy futás során melyik izmom fejlődik legjobban, tudod, hogy az egész testet megmozgatja, de legjobban melyik izomcsoportot, illetve elképzelhető, hogy a vádlim ettől vastagodik/izmosodik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 13. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Legeslegjobban a comb, fenék (de azon kívül is minden). És igen, a vádli is nagyon formálódik. Nekem spec. izmosodik, más azt mondja,neki vastagodik (de nyilván az is az izom miatt van).
2011. jún. 13. 11:38
 2/5 A kérdező kommentje:
és az mindegy, hogy myilen gyorsaságban futok, mármint, hogy kocogok, vagy gyors séta, vagy rendes futás?
2011. jún. 13. 11:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen céllal futsz: fogyás, állóképesség-növelés, stb. Én fogyni szeretnék (ugyanakkor futni nem bírok), így kocogni szoktam, időben minél tovább. Van, aki már az intervallumos edzést javasolja.
2011. jún. 13. 12:07
 4/5 anonim ***** válasza:
ha izmot akarsz erősíteni akkor a futás a legfeleslegesebb erre, állóképességed nőni fog, de izmosodni láthatóan max akkor fog pl a vádlid, ha emelkedőn csinálod.
2011. jún. 13. 12:52
 5/5 WBTBWB ***** válasza:
A futás minden izmot megmozgat, főleg a láb, a vállöv és az alsó hát izmait, de izmosodni hosszútávfutástól nem igazán lehet, inkább szálkásodsz, de a vádlid/combod vastagodhat, ha sokszor edzel hegyen. Rövidtávfutásnál viszont alapvető dolog a kidolgozott, viszonylag nagy izomtömeg.
2011. jún. 13. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!