Helyből távolugráshoz milyen izmokra van szükség?
Miért ugrok ilyen 1métereket tesiórán helyből távolugrásnál?14éves vagyok,8.as,50kg..erőnlétileg olyan átlagos vagy kicsit átlag alatti..jolvan gyenge vagyok mert nemtudok egy rendes fekvőtámaszt sem csinálni,de a combom az elég izmos mert sokat futok meg biciklizek..
És az osztálytársam ugyanolyan fizikumu mint én,és mégis ő nagyobbat ugrik mint én..Miért?
Lehet hogy nem jó a taktikám?!
GreenTea
Nem taktika kell ide, hanem technika.
taktika :D
Comb izomra van elsősorban szükség, azonban nem statikus erőre, hanem dinamikusra. Ezen atlétikai edzéssel lehet leginkább fejleszteni. Technikán is múlik a dolog egyébkén, de a dinamikus elrugaszkodás a kulcs.
http://www.youtube.com/watch?v=xYHSv-Vd4zc
nézhetsz még videókat, a lényeg, hogy figyelj hogy nagyot lendíts a karjaiddal is, kb. vállszéles terpeszben, tiszta erődből rúgd el magad a földtől, majd próbáld meg minél előrébb lerakni a lábaidat. ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!