Hogyan tudnám javítani a helyből távolugrásomat 3-4, esetleg 5 hónap alatt 160-170cmről legalább240, de a legjobb 250cm lenne? Valaki írjon már ki vmi jó edzéstervet, vagy gyakoraltokat, nagyon megköszönném. Előre is 100000. hála
Én 13évesen ugrottam 2.6métert :/
Most 16 évesen még nem mértem de nem is nagyon foglalkoztat:)
Guggolások,kitörések
1 lábas guggolás stb
Az első jól mondta. Specifikus képességhez specifikus gyakorlás kell. Használd a GTG-módszert, azaz végezz el teljes erőből egymás után MAXIMUM 5 helyből távolugrást egy sorozatban, és ilyen sorozatból csinálj minél többet a napod folyamán úgy, hogy két sorozat között a lehető legtöbb pihenőt hagyj, MINIMUM fél órát! Tehát három szabályt kell betartanod:
- Legfeljebb öt ismétlést végezhetsz el egymás után!
- Mindig maximális erővel végezd a gyakorlatot!
- Végezz a lehető legtöbb sorozatot a napod folyamán a lehető legtöbb pihenővel közötte!
Havonta mérd fel a helyből távolugrásod eredményét, és ámulj-bámulj!
Ha kérdésed van, írj!
Sok sikert kívánok!
Hű, az 160 elég kevésnek tűnik...
Nemrég felvételin volt nekem is, 220akat ugrottam, a technikával lehet bajod, persze ha gyengék a rugóid, erősítened kell (ha más nincs, lépcsőzz:) )
megnéztem pár youtube videót, és 270et ugrottam a felvételin.. ennyit számít a lendítés ha jól időzíted! Gyakorold! pl.:
Ez a srác a videón bizony érti a dolgát! Szerintem is érdemes figyelni a technikáját, ha valakitől, hát tőle biztosan lehet jót tanulni!
Én is köszönöm a linket, nagyon hasznosnak találom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!