Önvédelem, harcművészet, küzdősport lent a részletek szerintetek melyik a jobb?
már bocsi de ez mióta való önvédelemre ? xD
igen, az utóbbira gondoltam :D
csak nem esik le az irónia... :)
a kickboxra írtam, mielőtt éveken át elkezdenéd gyakorolni, aztán ennek ellenére az elős adandó alkalommal hogy használnád utcán megkéselnek, a kickbox egy sport!
elvben mivel megtanulsz valamilyen szinten ütni és rúgni, fejleszted a mozgáskultúrádat és karbantartod a tested, nem kizárt hogy bizonyos embereknél erősebb lehetsz.
de ez csak elmélet, gyakorlatban senki sem hallott még olyat hogy valaki meg alarja védeni magát, és ezért jól meggondoltan elkezd egy szabályrendszert gyakorolni, egy sportot. mert az összes küzdősport, amik gyakran szóba kerülnek itt GYK-n szabályrendszerek. arra épülnek, hogy 2 ember rengeteg korlát között összemérje az erejét.
nem arról, hogy utcán ne tudjanak megkéselni, vagy hogy megtanulj egy hatékony harctechnikát. ezek sportok. sportolók űzik, és nem azért hogy szükség esetén valakit szétszedjenek, hanem.. őő.. valami magasztos céljuk van, meg kitartásuk, nem tudom biztosan.
deeee a gogo tánc viszont jól néz ki, nem?
pénteken állon ütöttek. megjegyzem nem is olyan kurv.aszarul. hogy miért? csak úgy. nem öltem meg mert tesómmal voltam meg rendőrök voltak a moszkva téren... de azért még közel sem akartam összeesni.
még véletlen sem. minimálisan megrándult a nyakam..
@Kérdező, annyira nekem sem jön be a gogo tánc.. az életben nem néztem még, éppen akkor az jutott eszembe. sakkot is írhattam volna.
utcán az a gond, hogy egy részeg csövessel nem kell sohasem verekedni, az max. szórakozás. az igazi gond tényleg az ha késsel jönnek ellened. kickboxban javulnak a reflexeid. fociban is, nem? akkor milyen jó bunyósok lehetnek a focisták? :D
Krav. arra csak azt tudom mondani, amikor vannak harcművészetek, akkor mi a fenének szórna ki valaki ilyen önvédelmi cuccra pénzt, holott igazi harctechnikákat is gyakorolhatna?
Nejit ismerem, természetesen jól döntesz ha hallgatsz rá!
sikeres gyakorlást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!