Vállfajdalom. Kettlebell-nél a snatch gyakorlatnál végig ropogott a vállam, de nem fájt. Végig csináltam a gyakorlatot. Ma meg fáj a vállam, mint állat. Mitől lehet? Mit csináljak rá?
mitől lehet?
helytelen végrehajtástól, túl nagy súly alkalmazásától, edző nélküli edzéstől.
a snatch haladó gyakorlat, csak akkor érdemes vele foglalkozni, ha a swinged hibátlan. ismétlem: hibátlan. másrészt, tökéletes vállmobilitás is kell hozzá. átlagembernek ez nem nagyon adatik meg. ha nincs meg, akkor először korrekciós gyakoratokat kell végezni, és ha a kívánt mozgástartomány a rendelkezésre áll, akkor lehet szneccselni.
na kb itt hibáztál.nem viccből mondják, hogy edzői felügyelet mellett érdemes bellezni (legalább addig, amíg megtanulod a gyakorlatokat)
azért mert gyakorikerdeseken kérdezek feltételezi, hogy youtuberől nézve tanultam meg edzeni?
több mint 8 hónapot kettlebelleztem edzővel (nem csoportba, hanem személyi edzővel)
a gyakorlatok kivitelezésével nincs baj
ezért kérdeztem, hogy mitől ropoghatott a gyakorlat végzése közben a vállam és miért fájhat
egyszerre túlerőltetés, pihentessem és ennyi?
van egy japán mondás, a mester kezében veszélyesebb fegyver a bot, mint a tanítvány kezében a kard.
véleményem szerint többet ér egy RKC instruktor csoportjába járni, mint egy kókler személyi edző kezei alatt szenvedni. a kettlebell edzés oktatásának magyarországon csak egy szakmailag elfogadható iskolája van. az RKC. nem oktatják sehol máshol, se sportoktatóin, se TF-en. Amennyiben nem RKC liszencel rendelkező edzővel dolgozott együtt, valószínűsíthető, hogy a megfelelő szakmai háttér nem volt meg az edzések során. sajnos a kettlebell népszerűsödésével elterjedté vált az, hogy önjelölt személyi edzők, a megfelelő szaktudás hiányában is kettlebell gyakorlatokat oktatnak, sajnos hibás formában.
amennyiben edzője nem szerepel az alábbi linken, feltételezhető, hogy ön is egy "kontár" áldozatává vállt.
király, hogy még hülyének is nézel amúgy
RKC személyi edző
szerintem annyi történt amúgy, hogy nem melegítettem be elégé és túledzettem magam
gyakorikérdéseken kérdezni nem egyenlő a tudatlansággal és a csórósággal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!