Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 20 éves lány vagyok és elkezdt...

20 éves lány vagyok és elkezdtem konditerembe járni. Ez az "edzésterv" jó? (lent! )

Figyelt kérdés
Tehát kifózisom van, gyógytornáznom is kéne. Nem vagyok elhízva, sőt vékony vagyok, csak megerősíteni szeretném a testemet. Mostanában elég sok szabad időm van, ezért arra gondoltam, hogy hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken kondizni megyek ( ez leginkább kardiojellegű) a többi napon (azaz szerda, szombat és vasárnap) pedig tornázok itthon. Ez így jó? vagy kéne egy nap szünet valamikor? Illetve attól félek, hogy ettől fogyni fogok pedig nem kéne.
2011. máj. 9. 19:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nincs miből nem fogsz. Egyél sok finom zabpelyhet meg tésztát meg rizst (gyűjtőnéven: szénhidrátot) de csak annyit amitől nem hízol. Bár ennyi kardió mellett valószínűleg elég sok szénhidrátot ehetsz mert úgy is ledolgozod.
2011. máj. 9. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen a gerinctorna kellene legyen az első nálad.

Ha meg csak aerobra mész le a terembe,akkor ennyi erővel elmehetnél kocogni is.

Olyan gyakorlatokat végezhetnél súlyzózóval,ha már ott vagy,amik hosszirányban nem terhelik a gerincedet.

Csomó ilyen gyakorlat van.

2011. máj. 10. 01:24
 3/11 A kérdező kommentje:
nem csak aerobra megyek le. szoktam pl a multifunkciós kondigépnek a váll+háterősítőjét használni, hasizmozni, egykezes súlyzókkal gyakorlatozni. Csak ez kb. úgy néz ki, hogy 40 perc kardio(bicikli,futás,taposógép) és 30 perc nem kardio :)
2011. máj. 10. 09:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha izmosodni szeretnél, akkor minek kardiozol?

Az otthoni edzés kutyaf@szát nem ér, ha vettél bérletet, akkor menjél terembe.

2011. máj. 10. 12:51
 5/11 A kérdező kommentje:
azért kardiozok, mert jól esik.:) Meg szerintem nem hátrány ha a kitartásomat is növelem, meg tudok futni. Régebben atlétikaedzéseken nagyon sokat futottunk és hiányzik is. Amúgy a konditerem hétvégén nincs nyitva, hétköznap meg úgy gondoltam, hogy egy napot kihagyok. Amúgy az otthoni edzés is szerintem hasznos, főleg nekem a kifózis miatt mert olyan gyakorlatokat csinálok ami a hátamat erősíti.
2011. máj. 10. 13:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor inkább az aerobot erőltetném, és azt hétvégén, mittomén elmennék futni, biciklizni valamerre.

És az aerob mozgás abból a szempontból is jó, hogy nem bontasz izmot (olyan mértékben).

Hétköznap edzőteremben edzenék, hidd el professzionális gépekkel hamarabb izmosodik a hátad, mint rubintrékára.

2011. máj. 10. 13:22
 7/11 A kérdező kommentje:
akkor az 5 napból 5-öt menjek kondiba? ne legyen egy szerdai szünet?
2011. máj. 10. 13:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan tarthatsz szünetet. Csak azt mondom, hogy aki lemegy nyáron areobozni a terembe, annak vannak problémái. Ilyenkor lehet biciklizni, futni, túrázni, és nem is olyan unalmas, mint egy kardiogépen.

Edzeni csak teremben lehet normálisan, oda mehetsz nyugodtan, sőt oda menj, és csinálj valami f@sza 2 napos edzéstervet. 2x2 nap lemész hétvégén futsz, bicózol, többet ér, mint így.

2011. máj. 10. 13:30
 9/11 A kérdező kommentje:
egyébként azt érzem egy kicsit gáznak, hogy a konditeremben külön van a női ill férfi részleg, és hát nők nem sokan járnak férfiak meg annál többen. Na és a női részlegen sokkal több kardiogép van, mint ami erősítené a hátamat, vállamat, karjaimat, hasamat, amiket igazából szeretnék. Azt meg egy kicsit kínosnak érezném, hogy átmenjek a férfiakhoz és ott edzzek.
2011. máj. 10. 13:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Menj át másik terembe :)

Am nem ciki az, teremben semmi sem ciki, csak, ha valamit nagyon hülyén csinálsz.

Ha edzel, az sosem ciki. Nyugodtan menj át a férfiakhoz, még segítenek is.

2011. máj. 10. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!