Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyert hizok dieta es edzes...

Milyert hizok dieta es edzes mellett?

Figyelt kérdés

6 hete kezdtem el intenziven mozogni. Elotte gyakorlatilag semmit nem sportoltam. Akkor voltam 80 kilo, nem is kerdeses, hogy fogyni akartam.

Azota viszont felszedtem 4 kilot! Nagyon elkeserit, mert napi 400-500 kaloria elegetese mellett (spinning es kardio), ha nagyon elemembe vagyok, akkor ket orat is ott toltok, akkor (1000 kaloria), 1600-2000 kaloriat viszek be.

Tehat a hizast semmi sem magyarazza.

Es legyszives, senki ne irja, hogy izmosodtam, mert egy abszolut amatortol 6 het alatt a 4 kilo izom meglatasom szerint sok lenne.

Cm-re se fogytam, ha valakinek ez lenne a megoldas kulcsa, mert gyakorlatilag ugyanakkora a "keruletem" mindenhol. Annyit valtozott a testem, hogy sokkal feszesebb lett.

Azt sem hiszem, hogy a testem vizet tartana vissza, azt olvastam valahol, hogy az edzest koveto napra a vizhaztartasnak vissza kell allnia. Ha esetleg azert nem tenne, mert heti 6-7-szer edzem, akkor is be kene allnia egy szintre es nem folyamatosan novekednie.

Nagyon elszomorit ez az egesz, mert annak az oka, hogy 80 kilos voltam, hogy kenyszeres evo voltam, vagyok, leszek... Igy eleg nehez nekem ez az egesz, es meg igy 6 het eltelte utan sem remenyt latok, hanem kezdek egyre jobban elkesetredni.

Azt meg kell jegyezzem, hogy a 1600-2000 kaloria, amit beviszek, bar nem mindig a legjobb minosegu, tavol igyekszem magam tartani az edessegektol es a sok zsirtol.

Tanacstalan vagyok. Kerlek segitsetek! Mit egyek? Mennyit mozogjak? Ma mar az is eszembe jutott, ha egy honap mulva sem lesz javulas, sot, meg gyarapodok, akkor elmegyek orvoshoz.

2011. máj. 5. 16:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Izmosodtál valamennyit... az izmok az edzés és a normális táplálkozás miatt vizet is felvesznek. A glikogén raktárak feltöltődtek.

Ha pedig szerinted ez sem, akkor baromira elszámolsz valamit, és igazából túl sokat eszel... rosszat, rosszkor...

Nem írtad le, hogy mit mikor menynit... így elég nehéz.

2011. máj. 5. 16:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy 27 eves, no vagyok, ha ez szamit valamit.
2011. máj. 5. 16:16
 3/11 A kérdező kommentje:

Reggeli: (7:30) kukorica pehely, szoja tejjel, kave

Ebed: (13:30) ez valtozo, vagy rizs, vagy hamlett felvagottal, esetleg leves

Uzsonna (19:00) edzes elott) light joghurt ital, esetleg egy sandvics, ha keveset ettem ebedre es nagyon ehes vagyok (kifli, felvagott, zoldsegek)

Vacsora (20:00, edzes utan, ha nagyon ehes vagyok) gyumolcs, csirke mell, esetleg sajt

2011. máj. 5. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Reggeli: (7:30) kukorica pehely, szoja tejjel, kave"

Nem jó. Kukoricapehely gyors felszívódású és cukros is. Helyette legyen natúr zabpehely

"Ebed: (13:30) ez valtozo, vagy rizs, vagy hamlett felvagottal, esetleg leves"

A felvágott ha csirkemell sonka akkor jó, ha valami párizsi, vagy szalámi, akkor nem jó. Leves... milyen leves????

"Uzsonna (19:00) edzes elott) light joghurt ital, esetleg egy sandvics, ha keveset ettem ebedre es nagyon ehes vagyok (kifli, felvagott, zoldsegek)"

Edzés előtti étkezésre kell rendesen szénhidrát... a joghurt ital az semmi, a szendvics még jó lehet, ha tudnám mi van benne...

"Vacsora (20:00, edzes utan, ha nagyon ehes vagyok) gyumolcs, csirke mell, esetleg sajt"

Csirkemell és sajt, vagy csirkemell VAGY sajt?

Sajtot estére ne egyél. Sovány túrót kéne, az lassú felszívódású fehérje, és az kell éjszakára.

De ami a lényeg. Ha jól látom fogalmad sincs, hogy mennyit eszel pontosan. Ha nem méred le, akkor nem fogod tudni jól beállítani a diétádat. Ha túl kevés akkor lassul az anyagcsere, ha túl sok akkor meg hízol.

És a fehérje beviteledre nagyon kéne figyelni, szerintem az nem elegendő... kéne neked legalább napi 100g. Ennyit most nem eszel.

Az igazság az, hogy ez nem étrend. Eszel ezt azt, vagy-vagy, ha éhes vagy, ha ez van, ha az van...

Ezt így nem lehet. Pontos étrend legyen, pontos adagok, és mindig mindent egyél meg amit meg kell. És időben... 2-3 óránként.

2011. máj. 5. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja hát igen.. reggel szinte semmi fehérje... utána 6 órán át nem eszel... akkor is alig. Aztán megint 6 órán át nem.

Ez így tényleg tök rossz.

2011. máj. 5. 16:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a diéta sz@r. Estig nem jutsz minőségi fehérjéhez, ami pedig nagyon fontos.

[link]

2011. máj. 5. 16:32
 7/11 A kérdező kommentje:

Koszonom, hogy probaltok segiteni. Azert eszem ritkan, mert egy feloras szunetem van, es nem vihetunk be etelt magunkkal munka kozben, munkahelyi eloiras, neha eleg ehes vagyok, legszivesebben megennek mindent ami a kozelembe kerul. Akkor mostantol megprobalok tobb feherjet enni, es valahogy surubben, bar az nehez lesz, legalabbis a het negy napjan, amikor dolgozom. Minden tanacsot szivesen fogadok.

(Egyebkent naplot vezetek, mibol mennyit ettem, csak lusta voltam beirni, de az igaz, hogy minden nap mas, es nem sok rendszer van benne, de egy kenyszerevotol, ezt nehez is elvarni, ezen akarok epp valtoztatni, mert elegem van abbol, ahogy eddig eltem.)

2011. máj. 5. 16:34
 8/11 anonim válasza:
49%
Szerintem este hat óra után már nem kéne enned. Legfeljebb ananászt, mert az sok zsírt éget el. A mozgást ne hagyd abba. Nem jó az sem, ha kizárod az édességeket. A cukor az kell. Esetleg hashajtót is szedhetsz. Nekem azok is segítettek.
2011. máj. 5. 16:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a linket, lenne egy kerdesm, a 30 g rizs, az fozes elott (szarazon) vagy fozes utan ertendo?

Reggel 8:30-18:30-ig dolgozom, 19:00-20:30-ig edzem, ezert fordul elo, hogy este, keson eszem valamit, mert nagyon ehes szoktam lenni (ez nyilvan lelki gyengeseg is a reszemrol)

2011. máj. 5. 16:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, remélem csak poénkodsz, és nem vagy ilyen fogyatékos.

Kérdező: Vegyél protein turmixot, összekeverve zabbal finom, és könnyen fogyasztható.

2011. máj. 5. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!