Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kreatin mennyire viheti fel...

A kreatin mennyire viheti fel a vérnyomását a sportolónak?

Figyelt kérdés
Testedzés mellé szoktam táplálékkiegészítőt használni ( whey protein, kreatin, bár utóbbit eddig csak egyszer próbáltam ki), rendkívül meg vagyok velük elégedve, csak mivel magas a vérnyomásom, nem szeretném túlterhelni a szívemet. Sajnos egyik ismerősöm élet-halál közt áll, energiaital meg valamilyen tápkiegészítő fogyasztása miatt, kiakasztotta a vérnyomásmérőt. :( Egyenlőre nem részletezték, hogy mit is evett pontosan, de energiaitalt biztosan ivott, bennem meg éppen ezért merült fel a kérdés, hogy szerintetek érdemes-e magas vérnyomásra kreatint fogyasztani? Válaszokat köszönöm!
2011. ápr. 25. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Hozzáértő orvostól kellene megkérdezned(kulcsszó: hozzáértő ), mert elvileg nem szokták ajánlani akinek magas a vérnyomása, de ha nem olyan magas lehet szedheted.
2011. ápr. 25. 16:18
 2/4 A kérdező kommentje:
"nyugalmi" állapotban, amikor nem edzettem volt 133-134 körüli érték.
2011. ápr. 25. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Mondok neked valamit. Ne vedd készpénznek, ez csak tapasztalat. Nekem 145 a vérnyomásom, az alappulzusom 65 és 75 között van, és semmi magas vérnyomásra utaló tünetet nem tapasztalok, és kreatint is nyomtam már. Akkor se volt semmi fejfájás, vagy hányinger.

Ja, de igen: egyszer volt fejfájásom okádingerrel keverve, de ez nem akkor volt, amikor kreatin ment, hanem akkor, amikor egész nap hajtottam, és alig aludtam.

2011. ápr. 25. 20:30
 4/4 TOMAtm ***** válasza:

a kreatinnak nincs hatása a vérnyomásra,mivel ez a szervezetben amúgy is megtalálható,te csupán túladagolod hogy több vizet kössön meg az izmaidban ill. hamarabb több tápanyag álljon a rendelkezésre ha edzel.

a vérnyomásra ható szerek a nitrogén oxidos cuccok,egyes energiaitalok(koffein-taurin és néha effedrin tartalmúak) ill a szteroidok egy része.

2011. ápr. 26. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!