Aki nem sportol életében eleget?
20 éves férfi, magas (2m), átlagos testalkat (95kg).
Bevallom lusta vagyok sportolni.. nekem nem hiányzik a kockahas meg a kigyúrt tökéletes testalkat, mert úgyse ezzel vonzom a nőket mint tapasztaltam, szal teljesen megvagyok elégedve magammal sok korombelivel ellentétben.
Persze az ember sokszor hall olyat ha nem mozog eleget vki az nem egészséges stb. Ez mégis mikor lehet problémás? öregkoromra csontritkulás meg izomsorvadás garantált? :D vagy épp, hogy megkímélem a testem felesleges stressztől? szóval MENNYIRE fontos a sport, a mozgás az ember életében?
mondjuk ebben a rovatban nem tudom milyen válaszokat várt,
se azt hogy a lustaságot támogató korábbi válaszolók hogy kerültek ide! :D
aczél! neked meg ment a zöld! lepp-nek is! :D
Ha már minimális mozgást akarsz,akkor hasprés meg homorítás.
Egyébként elég ha megnézed az egészség kategóriát,minden oldalon van legalább egy derékfájós kérdés.
Az az esetek 90%ban az elsatnyult tartó izmok a mozgás szegény életmód a gyenge deréköv miatt fáj,vagy annak következtében alakul ki a probléma.
20 évesen még nem fáj,de később berozsdásodhatsz te is.
szóval MENNYIRE fontos a sport, a mozgás az ember életében?
ez az életviteltől függ.ha egézségesen étkezel,eleget alszol,nem iszol-dohányzol-drogozol,nem stresszeled magad és a jó levegőn vagy akkor elélhetsz 100 évig simán sport nélkül is.
ill szétkokszolhatod magad a sport nevében és meghalhatsz 30 évesen.
a mozgás annyiban ér valamit h nem hagyja 'eltunyulni' a tested,gyorsabb anyagcserét biztosít amitől a méreganyagok gyorsabban kiürülnek,állóképességet javít,fitté tesz,stb stb...
de ha valaki csak simán lusta az nem fog 100 évig élni,pláne ha a városi szmogban él,műanyag kaját eszik és a legnagyobb gond az h a magyarok tipikusan olyanok mint a kérdező."szal teljesen megvagyok elégedve magammal sok korombelivel ellentétben"- és másokat kérdeztél már?lehet h a magas koleszterinszint és az elhízás valamint az ezzel együttjáró magas vérnyomás,korai szívinfarktus,érelmeszesedés,agyvérzés nincs olyan messze.
szóval a kérdésedre nem lehet választ adni mert sok körülménytől függ.ha nem akarsz korán meghalni és sportolni sem javaslom h költözz Svájcba :)
GreenTea
Pfú b@zdmeg...
Egy kérdésem lenne hozzád kedves kérdező: Mit nevezel sportnak?
Ha a versenysportra gondolsz, ahol mindig a lehető legnagyobb teljesítmény elérése a cél, akkor valóban fölösleges sportolnod, neked is és az átlag embernek is. Az nem az egészségmegőrzésről szól. Ha viszont már az is sportnak számít, amit 23:11-es válaszoló írt, hogy napi fél óra séta, és te ennyit sem vagy hajlandó csinálni, akkor kurv@ nagy gáz van!
Az a helyzet, hogy a 2 méteres tested nem lesz mindig ilyen engedelmes, és a szíved nem fogja életed végéig ilyen frankón pumpálni a vért a tested minden pontjára! Most lehet hogy nem a sportos testalkatoddal vonzod a nőket, de később, amikor elkezd csökkenni a tesztoszteron szinted, garantált, hogy a lankadt f@sz elijeszti majd őket!:)
Az a helyzet, hogy nem csak versenysport létezik! Van olyan is, hogy szabadidősport!
Őszintén szólva nem hiszem el, hogy ilyen adottságokkal nem tudnál elmenni heti 3 alkalommal kosarazni a haverjaiddal!
Írok neked egy kis statisztikát a rendszeres testmozgásról: A magyarok 9%-a végez rendszeres testmozgást (ami náluk heti 2x1 órát jelent). Az EU átlag ezzel szemben 25-30%. Hogy párhuzamot vonsz-e e között és hogy vezetők vagyunk a szív- és érrendszeri megbetegedésben, az már a te dolgod.
Ami biztos, hogy én egyáltalán nem mondanám elégségesnek a heti 2x1 órát. A minimum az, hogy aktív életmódot folytatunk, és emellett heti 4,5-5 órát sportolunk!
Aczél: A szívemből szóltál!:D
Jólvan vettem az adást meggyőztetek! :D
Már csak annyit kérdezek, hogy ez az otthoni edzésterv szerintetek jó lesz?
GreenTea
Ha biztosítottak a feltételek, akkor igen!:)
ez nem hiszem el! :D
itthon maradok, és délelőtt ezt olvasom, Kérdező linkel builderről és kérdezi hogy jó-e? :D ez szép!!!!
nem hittem volna hogy bármi nézőpontot vált, és tessék! :))
@Kérdező: gratulációm :)
így kell normálisan hozzáállni kedves kérdező! más duzzogott volna napokig,és megsértődve motyogta volna:"kár volt megkérdezni a sok izomagyút/küzdősportost"
akkor most egy végső próba:B@ZDMEG!
ha erre se sértődsz meg,van esélyed! alapozó otthoni edzéstervnek tökéletes! erőnlétet javít,tartást ad és formásabb lehetsz tőle! hidd el a csajoknak is bejön 1 sportosabb testalkat! Sok sikert! (mellesleg lehet ráérzel az ízére és még a kedved is megjön)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!