Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Taekwondo mellé milyen másik...

Taekwondo mellé milyen másik harcművészetet válasszak?

Figyelt kérdés

Szeretnék valami elsősorban önvédelemre koncentráló harcművészetet űzni mellette, olyat ami lehetőleg illik a taekwondohoz. Szívem szerint hapkidoznék, de az nincs a környéken.

Amikről tudom, hogy van: Wing Tsun, Japán Jiu-Jitsu, Aikdo, Judo. Lehet, hogy van más is, csak nem tudom merre.

2011. ápr. 11. 12:08
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Most komolyan olvass utána picit. Ő már elég régóta űzi az ipart, had higgyek inkább neki. Attól, hogy valamilyen harcművészetet szabadon űzünk, vagy szabályok szerint ringben a neve még nem változik meg.
2011. ápr. 12. 16:35
 22/26 anonim ***** válasza:

majd alkalom adtán utána járok.

nem változik meg a neve attól, hogy hol űzöd. ellenben az utóbbi időkben ritkábban hallom hogy valaki meghalt thaibox kihívás, mérkőzés közben. ha a thai box ugyan az mint a muay thai, ami ugye egy gyilkolásra szánt harcművészet, akkor mi ez az alacsony halálozási ráta? :)

2011. ápr. 12. 17:06
 23/26 A kérdező kommentje:

Mókás vagy. :)

Nem tudom feltűnt-e, de a gyilkosság törvénybe ütköző, mindegy, hogy kézzel, késsel, vagy lőfegyverrel végzik. És jelenleg nincs háború.

2011. ápr. 12. 17:13
 24/26 anonim ***** válasza:

és ez mókás? :D

ajánlom megfontolásra: mióta "emberiség" van, azóta mindég van háború. úgy tudom 3 nap nem volt, ez szerintem elhanyagolható.

épp ezért szoktam mondani, az én "hobbim", inkább életvitelem (a harcművészet) az emberi kultúra egyik legrermészetesebb tűkröződése.

2011. ápr. 12. 18:12
 25/26 anonim ***** válasza:

"természetesebb"-et akartam írni, elgépeltem.

törvények meg.. azok alapvetően nem az átlagemberekre vonatkoznak?

2011. ápr. 12. 18:13
 26/26 anonim ***** válasza:
Na, hát a harcművészet témát kibeszéltétek, így nekem nem kell azzal fáradnom. A felsoroltak közül én a japán ju jitsu-t tudom ajánlani, hasonló az aikidó-hoz de sokkal durvább és harccentrikusabb (inkább a hatékonyságra törekszünk, de ennek is van szépsége). Plusz írtad, hogy legszívesebben hapkido-znál. Nos a hapkido a japán ju jitsu-ból lett kifejlesztve (speciel a ju jitsu koreai változata) szóval körübelül ugyanazokat a dolgokat tanuljátok.
2011. ápr. 12. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!