Melyik az a sport amitől jó izmos leszek?
GreenTea
63%! Egy szót sem szóltam volna, ha nem jössz a gyökér általánosító szövegeddel! De igen, a súlyzós edzés gyakorlatilag minden sport mellett elfér! Ezt persze nem tudhatod a csőlátásod miatt. A te fajtádat utálom a legjobban, aki pofázik a sportról, de közben fingja sincs az egészről! Hallasz valamit aztán itt folyik ki a szádból! Senkit sem érdekel a véleményed, nem kérdezték, hogy neked melyik tetszik jobban!
"kőagy >>gyúrjunk vazze<< stílus??? Tisztában vagy vele, hogy egy sportot próbálsz leminősíteni ezzel? A testépítést ne keverd össze a súlyzós edzéssel! A testépítő nem azonos a terembe járó nagyképű hülyegyerekkel! Menjél szépen vissza az ezotéria rovatba!
aki leszólta a testépítést, és a vizilabda híve:
a mostani izmos, helyes, nagydarab benga szákás vizilabdások mikor kezdték a _versenyszerű_ edzést? és az hogy néz ki? mit tettek le az asztalra és mennyi ideig hogy elérjék ezt? megsúgom kb oviban kezdtek úszni, aztán iszonyat fiatalon rátették őket a napi 2-3 brutál edzés vágányra. így lehet hogy 10+ év után úgy néznek ki amit látunk. erőben állóképességben tuti ütik a hasonló méretű testépítőket.
a kérdés hogy 15 évesen hol lehet versenyszerűen úgy vizizni hogy akár 25 éves korodra úgy nézz ki, a másik pedig hogy mennyi ezt elérni súlyzós edzéssel? 2-3 év alatt normálisan edzegetve elég brutál dolgokat össze lehet hozni, tény, nem olyan kreatív, és nem is foglal le sokakat annyira mint a vizilabda, mehet a kettő akár együtt is, de a kérdés arra irányult hogy nagy izmok, nem az hogy jólérezzük magunkat, vagy állóképesség, erő, csajok, közösség, stb.
ha csak az izom kialakulására koncentrálunk akkor a testépítés ami leghamarabb, legkisebb energia és idő ráfordítással a legjobb eredményt hozza. és nem lesz tőle felfujt lufi aki nem koxol és rendesen diétázik, szálkásít... ergó külalakra simán hozható az a szint, kisebb lemondással is akár. de mindenkinek szíve joga azt tenni magával amit akar. a vizilabda is jó, de hogy látványos eredményt hozzon ahhoz verseny szint kell, rengeteg edzés, és az hihetetlen mennyiségű idő.
Gyakor
ha nekem szólt (nekem úgy jött le ha nem sory):
van súlyzós edzés is ez tény, de sok az úszás is, ami pedig kardió kategóriában van már, a kettő aránya pedig pont ellentétes mint a testépítésnél. tömegelésnél max heti 2 laza aerob mozgás van, vizin meg több és kardió már, heti 1 max 2 súlyzós edzéssel. az izom felszedésének még mindig nem a leghatékonyabb módszere, a kialakuló izom teherbírása, kitartása viszont sokkal magasabb lesz, ez tény. ezzel tisztában voltam én is, de a kérdés még minidig az hogy hogy tud sok izmot felszedni, és erre a leghatékonyabb a testépítés ha az idő mint faktor szerepel a képletben:)
GreenTea
Gyakor ugyanannak írt mint én. A 63%-os fotelsportolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!