Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Muay Thai vagy Birkózás?

Muay Thai vagy Birkózás?

Figyelt kérdés
Melyik a keményebb a thai boksz vagy a szabadfogású birkózás, mondjuk kocsmai/tömegverekedéseknél? Nem azért kérdezem, mert elakarok járni kocsmákba kötekedni és bunyózni. Csak ismerek pár skinhead-et aki birkózik és ő szerintük tömegbunyóba a többi küzdősport nem sokat ér tömegbunyóba, ők a birkózásra esküsznek. Én megkérdeztem tőlük, hogy még a thai boksz sem jó ilyenkor, azt mondták az sem. Pedig szerintem egy muay thai tudással is lehet olyan hatékonyan bunyózni mint egy birkózással vagy nem? Most akkor hogy van?
2011. márc. 24. 09:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A skinhead ismerőseidnek valamilyen szinten igazuk van, ugyanis nagy tömegben, zsúfoltan nem igazán lehet ugró-forgó thai box rúgástechnikákat használni, maximum térdelgetni lehet, de azt sem olyan hatékonyan. Viszont dulakodásnál a birkózó tudás az tényleg nem h*lyeség, sőt kiváló, földhöz vered vagy egy jó fojtószorítás vagy csak egyszerűen felemeled és elhajítod. Viszont az ökölvívás szerintem már jobban használható, pár rövidebb horog fültövön aztán fekszik is az ürge. Kocsmában pedig szerintem is csak a birkózás és a boksz jó, az asztalok és a székek között nem kell mawashi geri-ket rugdosni, totál fölösleges.
2011. márc. 24. 09:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Jah lehet benne valami, ha kevés a hely, sok az ember, akkor a birkózás jól jöhet. De írtad hogy nem akarsz ilyen bunyókba keveredni. Márpedig ilyenekbe szerintem csak akkor keveredhetsz, ha bandázni akarsz, meg balhézni tömegekkel. A muay thaitól gyorsabb leszel, kitartóbb, jobban fogod bírni az ütéseket, és fájdalmasabbakat fogsz ütni elvileg. Te tudod, hogy melyik sportot, harci stílust találod vonzóbbnak :)
2011. márc. 24. 11:36
 3/13 anonim ***** válasza:

Kidobó koromban rengeteg bunyót "láttam", az a tapasztalat, hogy vagy elsőre kiütnek valakit, (de az nem a thaibox miatt van, hanem sunyin, hátulról, vagy váratlanul ütik meg), vsgy egy-két célt tévesztett ütés után összekapaszkodnak a küzdőfelek. És ekkor jobb a birkózás.

Amúgy személyes véleményem szerint a birkózóedzések keményebbek, fizikailag megterhelőbbek.

2011. márc. 24. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Azért a birkózásnál szerintem sokkal hatásosabb a Jiu Jitsu vagy a Judo... Ha már ilyen zsúfolt helyről beszélünk.

A thaibox tényleg jó, csak az vele a baj, hogy annak hely kell..

2011. márc. 24. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem kell neki sok hely. a könyökkel bevitt ütések hirtelen, és szinte mozgástér nélkül is kivitelezhetőek.
2011. márc. 24. 13:58
 6/13 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve, hogy az összekapaszkodáskor (clinch) bevitt rúgások szerves részei a thai box harcnak. (előző voltam)
2011. márc. 24. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:

"egy-két célt tévesztett ütés után összekapaszkodnak a küzdőfelek. És ekkor jobb a birkózás."

Ez tényleg előfordul, valahogy ösztönösen így verekszik az ember, de egy muay thaiosnak ezt el kell kerülnie szerintem. Főleg egy tömegverekedésben.

2011. márc. 24. 14:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Eszem a kis naív szívedet:D szerinted egy bírkózót be lehet klincselni? mire elíndítod a térded, már rég megdobott. Ha nincs szőnyeg, örülhetsz, ha lábraálsz.

http://www.youtube.com/watch?v=QJ_OfYc1hiU

2011. márc. 24. 14:35
 9/13 anonim ***** válasza:
egy szóval nem írtam, hogy clinchelni lehetne egy birkózót. arra írtam, hogy a thai boxhoz sem kell olyan nagy terület feltétlen :)
2011. márc. 24. 14:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Hatalmas aza vido amit belinkeltek ,szakadtam rajta :D:D:D

A kerdesre valaszolva sztem csinald mind a kettot egyszerre.

2011. márc. 24. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!