Krav Maga Fegyver elvételekor hogyan biztosítod, hogy az
ne sülhessen el?
1/18 A kérdező kommentje:
Sajnos egy kis faluban lakom és még a közelemben sincs lehetőség ilyen edzésre járni. Videókról próbálom megtanulni és itthon gyakorlom. Aki jár edzésre kérem segítsen!
Nézd meg a videót figyelmesen: a pisztolynak a kakas felőli végét kapja el, úgy markol rá, hogy ha közben meghúzzák a ravaszdit, az ne üthessen az elsütőszegre. De ha még ez sem sikerülne, a csövet teljesen más irányba feszíti.
2011. márc. 13. 19:40
Szinte biztos, hogy egyszer el fog sülni, de a kéz- és testvédekezés miatt valószínű, hogy nem talál el. A legtöbb szituációban viszont többször nem tud lőni, mert a félautomata pisztoly nem tud csőretölteni, mert ugye a csövet fogod (így a szán nem csúszik hátra). Ez a kontroll pedig a lefegyverzés végéig megmarad.
2011. márc. 13. 19:45
4/18 A kérdező kommentje:
Hirtelen mozdulattal elég nehéz lehet épp úgy elkapni, hogy még a kakast is tartani tudd. Tegyük fel ez nem sikerül és a hátad mögött épp áll valaki? Ilyenkor mit lehet tenni?
5/18 A kérdező kommentje:
Persze azt értem, hogy nem tölt újra. De azt az egy lövést sem mindig egészséges elereszteni a hátad mögé. :)
Persze, hogy nem egészséges. Én kétszer is meggondolnám, hogy egyáltalán belekezdenék-e a technikába, ha úgy adódik. De akár egészséges, akár nem a legtöbb esetben egyszer biztosan elsül a fegyver (van olyan helyzet, amikor többször is, mert nem tudsz azonnal ráfogni a szánra).
Vegyük például a legegyszerűbb esetet, amikor a támadó egyik kezében fogja a pisztolyt és szemből fenyeget. Ilyenkor általában úgy kezdődik a technika, hogy bal kézzel a pisztolyt a támadó testére ütöd és szorítod. A kakas felé a kisujjad kerül, és kizárt hogy azzal te a kakast akarod tartani, hiszen időveszteség, és nem is biztos hogy sikerülni fog. Én inkább megütném és lefegyverezném.
19:45-ös voltam.
2011. márc. 13. 21:28
Szerintem nem érdemes próbálkozni sem ezzel.
Aki fegyverrel,pisztollyal támad,fenyeget az pontosan tudja,hogy végig ütő,rúgó,fogó távon kívül maradjon.
Ez a technika meg csak ezeken belül alkalmazható.
2011. márc. 13. 22:55
Valóban csak közelről értelmezhető a lőfegyver elleni védekezés. Egyébként is valószínű, hogy ha olyan szituációba kerülnék nem kezdenék el hősködni ha csak pár ezer forint múlik rajta, de ha a mellettem lévőt már lelőtték és én következek, akkor mindenképp megpróbálnám. Épp ezért írtam, hogy kétszer is meggondolnám, hogy egyáltalán elkezdem-e a technikát.
2011. márc. 13. 23:06
Bedugja a fitymátlan makkjával a puska csövét!
2011. márc. 14. 00:08
10/18 A kérdező kommentje:
"Bedugja a fitymátlan makkjával a puska csövét!"
Azzal szerinted mit érne el?
További kérdések: