Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha futok napi 40percet a...

Ha futok napi 40percet a szabadban, kocogással, akkor lemegy a hasamról és a combomról is a felesleg?

Figyelt kérdés

Igazából most kaptam észbe hogy egyre jobban hízok el,főleg hasra és combra,de leginkább hasra.Onnan is megy le ? Hatásos ?

előre is köszönöm. Nemsokára kezdeném..

2011. márc. 3. 02:23
 1/9 A kérdező kommentje:
ja és igen tudom valami diétát kéne bevetnem ,de mivel fiatal vagyok,anyum főz még rám, és nem ehetek minden nap olyant amit én szeretnék...valami diétát is tudtok írni?
2011. márc. 3. 02:35
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

A futás az jó,minden szempontból.

A diétáról meg annyit,hogy oké,hogy anyu főz,meg azt amit ő akar,de te azért ehetsz a jövőben fele annyit az anyukajából mint eddig és máris megvan oldva a diétád.

2011. márc. 3. 04:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha már futni akarsz, azt ne betonon tedd ha kérhetlek. A betonon való futás hosszú távon tönkreteszi a térdet... fuss füves területen. Inkább a felülések végzését tudnám javasolni, illetve hanyatfekvésben lábemeléseket. Vagy bordásfalra felkapaszkodva lábemeléseket/térdemeléseket. A combra pedig a kerékpározást tudnám javasolni, esetleg guggolást.

Az úszás pedig azért lenne jó, mert ott minden testrészed mozog és nem izzadsz. :) Vagyis persze felhevülsz (és ezért nem fázol a hideg vízben sem), de nem leszel testszagú.

2011. márc. 3. 08:14
 4/9 anonim válasza:
Érdemes kipróbálni a hullahoppozást is.
2011. márc. 3. 10:26
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Bocsássatok meg, és kérlek, higgyétek el, hogy teljesen rosszindulat nélkül, csakis a Kérdező érdekében írom ezt, de ennyi rossz tanácsot egymás után úgy, hogy más nincs is, még nem láttam kérdésnél.

1. Ugyanazt enni, amit addig, csak feleannyit belőle, az nem diéta, hanem koplalás, hiszen ezzel a kalóriabevitelt felére csökkentenéd, és annak katasztrofális hatásai vannak mind az egészségre, mind a fogyásra nézve. Részletesen az okok itt: [link]

A diéta valóban a kalóriabevitel korlátozását jelenti, de csak a szükséges és ésszerű mértékben, és leginkább minőségbeli változásokkal kell járnia, semmint mennyiségivel.

2. A helyi zsírégetés már sokszorosan bizonyítottan mítosz! Tehát eleve értelmetlen kiemelni, hogy comb fogyasztására ezt, hasra meg emezt végezd, mivel ha bármilyen gyakorlattól fogysz, akkor mindenhonnan fogysz, és az alkattól függ, honnan előbb vagy jobban. Ha pedig ezt már elfogadtuk, akkor pedig szimplán a javasolt gyakorlatok kevéssé jók, a felülések és lábemelések ismételgetése vajmi keveset tesz a napi kalóriaégetés növeléséhez.

Emellett kétlem, hogy bármennyire is szabad befolyásolnia a sport megválasztásánál a döntést, hogy szagosra izzadja magát az ember. Közben mindegy, utána pedig zuhanyozni kell, erre találták ki.

3. A hullahoppozás remek játék, és valaki egészen akrobatikusan tudja végezni, ezáltal felnőtt szinten is kihívást jelenthet, viszont mint zsírégető mozgásforma, a legértelmetlenebbek közé tartozik, maximum akkor ér valamicskét, ha napi 3-5 órán keresztül van kedved és időd csinálni. Ha esetleg van, akkor is időpocsékolás.

Kedves Kérdező, intervallumos kardióedzést javaslok mindenképpen mozgásnak, mert a leghatékonyabb zsírégető módszer, azon belül pedig intervallumos futást, mert felszerelés nélkül, egyszerűen végezhető, hatékony zsírégető edzésmód.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

Kifejezett diétára szerintem egyelőre semmiképp sincs szükséged, ha a jelenlegi kalóriabeviteleddel mozgás intenzív hiányában elkezdtél kicsit hízni, akkor az edzés megkezdése után fogyni fogsz. Amíg nem SuperBodyra készülsz, a diétát szerintem hanyagolhatod. Viszont természetesen arra nagyon kell figyelned, hogy az edzés megkezdése után ne növeld a kalóriabeviteled, mert akkor ugyanott tartanál!

Nagyon örülök, hogy időben észbe kaptál, és felismerted az edzés jelentőségét és szükségességét! Sajnos kevesen teszik meg ezt a lépést.

2011. márc. 3. 12:47
 6/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat,főleg neked utolsó!:) Köszönömm!!!!!! ment a zöld kéz! :)
2011. márc. 3. 13:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm, ha kérdésed lenne, nyugodtan írj kommentet vagy akár privátot is!
2011. márc. 3. 13:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Az úszást azért írtam, mert kellőképpen megmozgatja az egész testet nem csak bizonyos testrészeket. Nem mellékes szerintem az a tény sem, h közben nem leszel büdös. Persze a kedves kérdező fogja eldönteni úgyis h mit, hogyan és mennyit fog sportolni.
2011. márc. 3. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez természetes, a döntés csakis az övé. Kérlek, bocsáss meg, ha megbántottalak a válaszommal, szeretném, ha valóban elhinnéd, hogy csakis a kételyek és a tévhitek eloszlatására írtam, amit írtam, rossz szándék nélkül!
2011. márc. 3. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!