Hogy érdemes edzeni a kondi teremben?
Figyelt kérdés
Kezdem azzal hogy anyagi helyzetek miatt max 2 hónapot birok csak járni sajnos! Szóval azt szeretném tudni hogy mit csináljak egy edzés alkalmával? Már mindenki össze kever!
kb 5 kg-t le szereték adni! jó azzal nincs gond viszonlyag gyorsan fogyok ez meg lesz 2 hét alatt és nem fog vissza jönni! Meg erősödni szeretnék! Parkourhoz/freerunhoz! Csak annyira hogy felbirjam magam húzni egy falon! Ahhoz milyen edzések kellene? Naponta mennyit? Hány naponta mennyek a kondi terembe? (2x 1 havi bérlet)
Miből mennyit edzek egy nap? Ha biciklizéstől nagyon izzadok akkor az mire lesz jó? A fogyáshoz gondolom, igaz?
Előre is köszönöm a válaszokat! És kérem szépen normális válaszokat kérnék!
2011. febr. 23. 14:06
1/13 A kérdező kommentje:
Ja és arra is szeretnék választ kapni hogy melyik edzésnél hogy kell a levegőt venni? pl fekvenyomásnál de minden olyan edzésnél amit nekem csinálnom kellene!
2011. febr. 23. 14:12
3/13 anonim válasza:
Freerun-hoz az utolsó, amire szükséged van, az a súlyzós edzés/konditerem. A súlyzós edzés mindenkori célja jelentős izomtömeg-növekedés elérése, illetve kifejezetten súlyzós erősportra való edzés. Persze lehet zsírégetéshez is metabolikus súlyzózást végezni, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül, ugyanis ezt a hatást mással pótolni lehet, míg izomnövelés tekintetében nem. Mivel freerun-hoz teljesen más jellegű erőre és állóképességre van szükséged, csak és kizárólag hátráltatna benne, ha elkezdenél súlyzózni. Végezz inkább futóedzéseket, hosszú-, közép- és rövidtávon egyaránt, és emellett gyakorolj saját testsúllyal, fekvőtámaszokat, tolódzkodást, húzódzkodást! Csakis erre van szükséged, a megfelelően végzett futástól lefogysz, és pont olyan jellegű erőre teszel szert, amire valóban szükséged van. Főleg, hogy mindez ingyen van.
4/13 A kérdező kommentje:
Sejtettem hogyha te írsz valamit akkor az okos válasz lesz! Igazad van! Akkor elég csak egyszerüen futni kint az utcán vagy bárhol és a salyát testsúlyommal edzeni! De étkezni és fogyni hogy foggyak?
2011. febr. 23. 16:23
5/13 A kérdező kommentje:
és milyen az a megfelelő futás? :)
2011. febr. 23. 16:26
6/13 anonim válasza:
Szerintem amíg lefogysz, végezz intervallumos futóedzést ( http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__.. amikor már elég kilót leadtál, fuss mondjuk heti ötször, ebből kettő legyen ugyanilyen intervallumos futás elfáradásik, a másik három pedig hosszabb táv egyenlő intenzitással, viszonylag kényelmes tempóban, 6-8 kilométernél többet szerintem felesleges futni ehhez a sporthoz. Emellett a fekvőt, a tolódzkodást és a húzódzkodást gyakorold heti ötször, ún. GTG módszerrel, azaz amikor eszedbe jut nap közben, csinálj néhányat mindegyikből, maximum fele annyit, amennyit maximum tudsz! Két sorozat között legyen legalább fél óra pihenő!
7/13 anonim válasza:
Az étkezésedről csak annyit, hogy ha a kalóriabeviteled ugyanannyi, akkor amennyivel stagnáltál edzés nélkül, azzal fogyni fogsz edzéssel. De persze az alap, hogy szemétkaját elfelejteni! Ha amúgy sem ettél ilyesmit, annál jobb, akkor maradhat minden.
8/13 A kérdező kommentje:
Ez így jó! Köszönöm a választ! :) Még csak annyi hogy a szemét kaja az milyen? Szénhidrát félék?
2011. febr. 24. 14:18
9/13 anonim válasza:
Szemét kaja:cukor,liszt,csoki,kenyér,parizer,chips,mindenféle szarráőrölt szar...
10/13 anonim válasza:
Én kifejezetten a mindenféle gyorsétteremláncokban adott műanyag sz@rokra, chipsre és ehhez hasonlókra gondoltam, ezekből kerek, egész 0, amit enni szabad, ha fogyni akarsz (valamint az a tény, hogy az USA-ban többször tapasztalták, hogy a gyorséttermi "kaján" élők holtteste a szó szoros értelmében konzerválódik magától a rengeteg elfogyasztott tartósítószertől, illetve egy Mc'-es hamburger szobahőmérsékleten tárolva is ugyanúgy néz ki hónapok után, mint frissen, talán eltántorít ezek mindenkori fogyasztásától), de egyébként valóban segít, ha kerülöd emellett a kenyeret, a fehér lisztet és a csokit, legalább, amíg lefogysz, de ez utóbbiakat én nem sorolom a klasszikus szemetek közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!