Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Üdv! Miért van az hogy félek...

Üdv! Miért van az hogy félek az utcán ha szembe jön velem egy vagy több rossz arcú roma? Pedig 7 éve karatézok és elég jól megy. (egyébként Miskolcon lakom és nem ok nélkül félek)

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 21:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, vannak hülye emberek... De ezért nem reklámoztam, meg ezt is magamért csinálom :) És kevés a krav-magás kérdés :D

Meg van az az elvem, hogy semmit nem ér az erő, ha nincs mire használni, ahogyan a technikai tudás sem, ha nincs ott az erő mögötte...

2011. febr. 23. 18:04
 12/13 anonim ***** válasza:

na jó, benne vagyok!

mire jó az erő, mire használod? erő értelmezés (1) nagy súlyokat tudsz mozgatni - ezzel a képességgel harctechnikába átültetve vagy felemelsz valakit, vagy eltöröd a könyökét (erővel) vagy ennek segítségével megakadályozod hogy a tiedet törjék el. ugye ezek utcán kevésbé hasznos dolgok, mert nem nyers erőt használsz, hanem technikát amiben az izommunkát használod..

alkalmazott technika: ütés. egy ütés hatékonyságában szerintem az ERŐnek jóval kisebb szerepe van mint gondolnánk. egy "gyenge" ember is megtanulhat úgy ütni, hogy az ütés nyomán összeessen valaki (és én az erőt ilyen módon szoktam értelmezni) és egy gyermek is torkon üthet egy felnőttet, csak az ütést nézve olyan erővel, hogy megsérül a légcső és az áldozat megfullad.

én nemrég kezdtem a Pavel féle meztelen harcos erőedzést, és az a célom, hogy az egész testemnek nagyobb általános erőt adjak (izomfeszülés maximalizálása) de közben tudom, hogy ennek nem az lesz az eredménye hogy nagyobbat ütök, úgyhogy ez egy egészen összetett és sztem bonyolult kérdéskör..

szívesen megvitatnám, nagyjából sejtitek kiknek a válaszát várom!

2011. febr. 23. 18:21
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:D
2011. febr. 24. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!