Üdv! Miért van az hogy félek az utcán ha szembe jön velem egy vagy több rossz arcú roma? Pedig 7 éve karatézok és elég jól megy. (egyébként Miskolcon lakom és nem ok nélkül félek)
Amennyiben nem olyan banda jön szembe, akikről bőrszíntől teljesen függetlenül üvölt a negatív életvitelük, bűnözői hajlamuk, akkor az csupán egy társaság, teljesen mindegy, hogy romák-e vagy nem, semmi okod az aggodalomra.
Ha egyértelműen negatív a kisugárzásuk, akkor annak ellenére, hogy az esetlegesen hatékony önvédelmet biztosító tudásod önbizalmat adhat(na), természetesen tudat alatt figyelmeztet Téged az agyad a potenciális veszélyre olyan jelekből, amit esetleg tudatosan nem veszel észre, és ezt a jelzést értelmezed félelemként. Természetes reakció, de jobb leküzdeni, és még jobb messziről elkerülni minden olyan helyzetet, amiben reális az esély a fizikai konfrontációra.
Én kungfuzom, hasonlóan érzem magam, amióta megismertem egy krav magás srácot, meg tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy megvédeni se tudnám magam... :D
Ha önvédelmet akarsz tanulni akkor krav maga.
leppurd akkor is jó olvasni :)
áá a kraw részint magyar eredetű, úgyhogy "agyon-intellizált" lehetett az is aki téged oltott :D
Kedves Kérdező, hiányzik belőled a gyűlölet. hú rám gyerekkoromban rántott kést egy enyhén ittas ember, tudjátok, aki simán mozog, de annyira már jól van hogy megfenyegessen egy kölyköt. akkor már én is bőven karatéztam.. azután x évvel amikor vidéken egy félreeső helyen hasonló volt, kevésbé gyerekkoromban, megéreztem a figyelmeztető érzést (mint a félelem) és annyira dühös lettem magamra hogy muszáj volt levezetni valakiken. hát meg is lett :D
szerintem készülj fel lelkileg az ilyenre, de persze kerüld el, mert manapság olyan időket élünk hogy nem szerncsés megnyomorított testeket magad mögött hagyni.. de hát tanulja meg a világ, hogy egy harcművész veszélyes! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!