Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Üdv! Miért van az hogy félek...

Üdv! Miért van az hogy félek az utcán ha szembe jön velem egy vagy több rossz arcú roma? Pedig 7 éve karatézok és elég jól megy. (egyébként Miskolcon lakom és nem ok nélkül félek)

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Azért, mert Magyarországon vagyunk. Erkölcstelenek, bandában járnak, ostobák, fegyvert hordanak maguknál. Hiába a karate, megkéselnek és kirabolnak. Ha csak egyet látsz, akkor is előkapja a lopott mobilt, és hívja a famíliát egy pillanat alatt.
2011. febr. 22. 21:10
 2/13 anonim ***** válasza:
49%

Amennyiben nem olyan banda jön szembe, akikről bőrszíntől teljesen függetlenül üvölt a negatív életvitelük, bűnözői hajlamuk, akkor az csupán egy társaság, teljesen mindegy, hogy romák-e vagy nem, semmi okod az aggodalomra.

Ha egyértelműen negatív a kisugárzásuk, akkor annak ellenére, hogy az esetlegesen hatékony önvédelmet biztosító tudásod önbizalmat adhat(na), természetesen tudat alatt figyelmeztet Téged az agyad a potenciális veszélyre olyan jelekből, amit esetleg tudatosan nem veszel észre, és ezt a jelzést értelmezed félelemként. Természetes reakció, de jobb leküzdeni, és még jobb messziről elkerülni minden olyan helyzetet, amiben reális az esély a fizikai konfrontációra.

2011. febr. 23. 00:04
 3/13 anonim ***** válasza:

Én kungfuzom, hasonlóan érzem magam, amióta megismertem egy krav magás srácot, meg tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy megvédeni se tudnám magam... :D

Ha önvédelmet akarsz tanulni akkor krav maga.

2011. febr. 23. 00:57
 4/13 anonim válasza:
Elég szomorú, hogy kismillió rendőr van az utakon mégis rettegni kell... :(
2011. febr. 23. 10:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok kis ember a 196 centimmel és a majd 100 kilós testtömegemmel, ami izomból van, de ha 4-5 rosszarcú jön szembe, akkor azért én is ökölbe szorítom a kezem és figyelek, hogy kell-e reagálni... Ezért is krav-magázom testépítés mellett.
2011. febr. 23. 11:10
 6/13 anonim ***** válasza:
Nocsak, nem is tudtam, hogy űzöl mást is a testépítés mellett, leppurd, remek! Igen hasznos. Egyébként hasonló helyzetben én is minimum résen vagyok, hogy adott esetben minél gyorsabban reagálhassak. De a legjobb továbbra is, ha elkerül minden hasonló helyzetet az ember.
2011. febr. 23. 15:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem reklámozom agyon a dolgot, mert a krav-magáért kaptam már mocskos hazaáruló zsidóbérenc kifejezést... :D
2011. febr. 23. 16:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez azért elég minősíthetetlen...
2011. febr. 23. 17:45
 9/13 anonim ***** válasza:

leppurd akkor is jó olvasni :)

áá a kraw részint magyar eredetű, úgyhogy "agyon-intellizált" lehetett az is aki téged oltott :D

Kedves Kérdező, hiányzik belőled a gyűlölet. hú rám gyerekkoromban rántott kést egy enyhén ittas ember, tudjátok, aki simán mozog, de annyira már jól van hogy megfenyegessen egy kölyköt. akkor már én is bőven karatéztam.. azután x évvel amikor vidéken egy félreeső helyen hasonló volt, kevésbé gyerekkoromban, megéreztem a figyelmeztető érzést (mint a félelem) és annyira dühös lettem magamra hogy muszáj volt levezetni valakiken. hát meg is lett :D

szerintem készülj fel lelkileg az ilyenre, de persze kerüld el, mert manapság olyan időket élünk hogy nem szerncsés megnyomorított testeket magad mögött hagyni.. de hát tanulja meg a világ, hogy egy harcművész veszélyes! :))

2011. febr. 23. 17:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Küzdeni csak közvetlen fizikai fenyegetés esetén szabad. Csak akkor, és akkor is csakis hideg fejjel, pontosan olyan szinten fellépve az ellenféllel szemben, amennyire indokolt.
2011. febr. 23. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!