Elég ha csak heti 1 pihenőnapot tartok az izmok regenerálódására?
De nem a testépítés a célom.. nem nagy látványos izmokat akarok, csak megerősödni, formába jönni.
Régen sportoltam, aztán műtét miatt három évre abba kényszerültem hagyni, most viszont szeretnék visszatérni.. Előtte gondoltam erősítek naponta. Vagy annak nincs értelme?
heti kettő kell, de ne egymás után
mondjuk: hétfőn,kedden,szerdán edzel, csütin pihensz, péntek, szombat edzel, vasárnap pihensz
ha most kezdesz, érdemes heti 3 pihenőnappal csinálni, egy-két hónap múlva csináld 2vel
ma 21:00
edzésterv függvénye. lehet simán hétfő szerda péntek, ez az egyik legáltalánosabb háromnapos edzésnap elosztás
Nem érdemes egyből a közepébe ugrani, mert majd mikor már komolyabb terveid lesznek nem fogsz tudni edzésszámot növelni... Ezért érdemes 3 nappal kezdeni majd ez felmehet 4re és később akár 5re is... Szerintem mindenképpen kezd el 3 nappal per hét és majd miután úgy érzed, hogy menne több , mert kívánod meg ilyenek akkor se ugorj át a 4 napos edzéstervre, hanem a 3 naposnál durvítsd a dolgokat.. Spékeld meg szuper szettekkel, csinálj vetkőzős szériákat, 21ezzél, piramisozzál.. Szóval fáraszt ki magad durván... Ha ilyen edzés intenzitás után is sokallod a 4 napos pihit akkor menj át 4 naposra, ha az időd és a pénzed engedni.. Viszont attól nem leszel eredményesebb, ha csak minél többször jársz.. Az intenzitás a lényeg nem a mennyiség!
6*6 fekve nyomás többet érhet, mint 5*12, ha úgy csinálod, ahogy azt, NEM szokták még a videókban se:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!