WPC 80 tejsavó fehérjét lehet fogyasztani napi rendszerességgel?
Elnézést kérek, nem szokásom más válaszát kritizálni, de néha muszáj a Kérdező érdekében.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy sem elméleti, sem tapasztalati alapja nincs az előbbi válasznak, szerintem ez szimplán tévedés, ilyen jelenség nem létezik. Továbbá kétlem, hogy a fehérje koncentráltságától bármi is függne, ha teszem azt, valaki megengedhetné magának, hogy a szükséges fehérjét hús formájában fogyassza el, kétlem, hogy az megbontaná a gyomor pH-egyensúlyát.
Sokak szerint a nagy mennyiségű fehérje elfogyasztása negatívan hat a vese és a máj működésére, viszont amióta csak létezik ez a szemlélet, egyetlen kísérleti bizonyíték sem támasztotta ezt alá, és a tapasztalat sem mutat semmi ilyesmit, és figyelembe véve, hogy hány sportoló fogyaszt régóta napi rendszerességgel tejsavófehérje-izolátumot, szerintem kijelenthetjük, hogy csakis annak káros ez, aki eleve fehérjeérzékeny.
Másfelől a fehérje felszívódása nem a gyomorban, hanem a bélben történik.
Nyugodtan fogyaszd napi rendszerességgel, olyan mennyiségben, amilyenben csak szükséges!
Az van, hogy itt olvashattál két véleményt.
Nézz utána olyan helyeken, ahol szakszerűen foglalkoznak ilyesmivel, hogy eldönthesd, mi lesz a saját véleményed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!