Mennyi fekvőtámaszt kell csinálnom ehhez?
Na szóval, 12 éves vagyok, elég alacsony, 134cm és 30 kiló. Hány fekvőtámaszt kell ahhoz csinálnom, hogy a többi osztálytársam súlyának megfelelő és mennyiségű fekvőtámasszal legyen egyenlő?
Ők átlagban 40 kilósak, 20 fekvőt tudnak lenyomni.
80 szabályosat tudok súly nélkül most, de ha az öcsém a hátamon ül (+15kg, még csak négy éves) akkor csak 15-öt.
Szerintem még kellene ahhoz a szinthez edzenem, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy most az ő szintjükön vagyok, vagy sem?
Mert így, ha az öcsém is a hátamon ül, 45 kiló vagyok, és csak 15 megy...
Nem értem, hogy neked mi bajod van.
Én 15 éves vagyok, és hiába volt egy osztálytársam, aki nagyon keménykedett állandóan (ő tesiből ötös volt, én négyes, tehát annak is megvan a maga szintje), és egyszer felment a pumpa. Egyszerűen odamentem, megfogtam a könyöke körül (annál a hajlatnál, ami a könyökünkkel szemben van), ő szintén, erre felcsaptam a két kezem a vállamhoz (a keze megroppant, én már ezzel harcképtelenné tettem egy pár másodpercre), leguggoltam (nem teljesen, de lehúztam a kezemet, és mivel az ő keze be volt szorítva, ezért az övét is), aztán felfelé lendítettem a karom, és a gyerek ráharapott a nyelvére (csak vérzett), de a foga fájt neki, mert ugye az állkapocs egy elég sebezhető pont.
Ezt akármilyen erős emberrel megcsinálhatod, ha nem lesz elég ereje ahhoz, hogy kihúzza a kezét (ha jól megszorítod, de ezzel általában nem szokott gond lenni), és innentől vége is van.
Nem feltétlenül kell csak azért fekvőzni, hogy erősebb legyél, vagy hogy ugyanannyit nyomj, mint az osztálytársaid. Sokkal lényegesebb, hogy azért edz, hogy te erős legyél, és ha ez megvan, akkor nem emelném a szintet. Legfeljebb csuklóerősítő, mert az bezavarhat még egy-egy harcban, ha megroppan.
A 80 fekvőtámasz az meg egy nagyon jó eredmény, csak persze lényeges, hogy ne csald le a végét. Bár 30 kg-mal elég nehéz.
Esetleg még a vádlidat erősítsd, hogy erősebbet rúgj (bár az már szinte lényegtelen, mert ha elkapják a lábadat, akkor szintén vége).
Ne nagyon terheld magad, mert ha ilyen drasztikusan csökken a fekvőid aránya, akkor valami nincs rendben, gyúrj a hátizmodra, vagy a tricepsedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!