Hány kilós súlyzókkal érdemes edzenem nőként? Kezdő vagyok.
Guggolás, sétálós kitörés stb.
Nem szeretnék izmosodni, csak formálódni, fogyni.
10-20 kilóval,vagyis a kétkezes rúddal kezd szerintem.
Az meg,hogy fogsz-e izmosodni az edzés hatására,elsősorban az étrended határozza meg.
Ha fogyni szeretnél,akkor diétával kell kombinálni az edzést.Egyébként minél nagyobb súllyal csinálod szabályosan,annál több kalóriát égetsz el.
A tömegnövelő,formáló és szálkásító súlyzós edzés egy és ugyanaz.Csak a kaja változik közben.
Jó edzést!
Minden nő, aki elkezd edzeni, hozzáteszi hogy nem akar izmos lenni. Valamiért azt hiszitek, hogy ez olyan marha könnyű...
Ne aggódjatok, heti 2-3 edzéstől hétköznapi táplálkozás mellett nem lesztek izomkolosszusok!
Csináld csak, ne aggódj!
Egyébként pedig az izom nagyon könnyen leépül, ha nem terheled. Ha esetleg látványosan vastagodnál, akkor magasabb ismétlésszámmal dolgozz alacsonyabb súly mellett.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ami női szemmel már vastag, az férfi szemmel pont jó. :-)
Am sztem nőként is kb azok az elvek érvényesek az izmaidra, mint ffiként, csak a teszto nem játszik be...
Szóval amennyivel szabályosan 8-10 ismétlés megy az adott gyakorlatból.
Bár első pár hónapban minimális súllyal edzenék, h szokja a szervezeted a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!