20 éves,187 cm és 74 kg. Szeretném izmosítani magam, de gerincbetegségemből kifolyólag nem szabad sulyzókkal edzenem. Csak súlyzók nélkül. Mell, váll, kar, has amit szeretnék izmosítani. Mit tudtok ajánlani, mit tudok tenni ebben a helyzetben?
fekvőtámasz,huzódzkodás, de sztem ezt te is tudod
egy jó tanács: felülést ne csinálj ,az még az egézséges gerinc-el rendelkező személyekre is rossz hatással van.
Nekem gerincferdülésem van és nekem sem szabad felülést csinálni. Én ha tehetem úszok.
De ha megírod milyen gerincproblémád van esetleg mást is tudok mondani.
A betegség neve Scheuermann-kór. Gerincferdülésem, gerinccsavarodásom és egy repedt porckorongom van. Úszok sokat. Ezenkívül fekvőtámaszt csinálok, oldalsó vállemeléseket 5-7 kg-val, húzózkodást, félkezes 15kg-s súlyokkal bicepszzezést és tolózkodást.
Amúgy a gerincem szempontjából a has és a törzsizmok erősítése lenne a lényeges és a hát. De ha felülést nem csinálhatok akkor milyen gyakorlatokal tudom ezeket erősíteni?
Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!