Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Annak mi a neve amikor lefeksz...

Annak mi a neve amikor lefekszel a hátadra és behajlítva felhúzod a lábad a mellkasodig és utána kinyújtod és felugrasz és talpon vagy? És azt hogy kell megcsinálni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 16:22
 1/5 kanyasi válasza:
nem tudom hogy hívják de ezt úgy kell csinálni mintha hullámoznál a testeddel és a válladról kell elrugaszkodnod a végén
2011. jan. 10. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
tarkóbillenés, angolul 'kip up'. nehéz elmagyarázni, erre leginkább rá kell érezni egyszer, és onnantól menni fog. keress interneten tutorialokat :D
2011. jan. 10. 18:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt meg lehet tanulni?Én nem tudom megcsinálni!
2011. jan. 10. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:

persze hogy meglehet :D igazából tényleg csak rá kell érezni, aztán kicsit gyakorlod és meg is van. megpróbálok segíteni: ugye hátadon fekszel, felhúzod a lábaidat (én szinte teljesen nyújtva szoktam, nekem így könnyebb) a fejed fölé, kb a térded legyen az arcod előtt. csukd össze magad amennyire csak tudod, és a lapockáidon/tarkódon legyen a testsúlyod. kezek ugye a fülek mellett. most meglendíted a lábaidat, hogy kört írjanak le nagyjából, tehát hogy a talpaid a padlóra érkezzenek. a meglendítés után egy nagyon kicsivel lökd el magad a kezeiddel olyan erősen, amennyire bírod. ki kell tapasztalnod hogy pontosan mikor. ezek után pedig csak igyekezz magad alá kapnod a lábaidat, és kész is.

- a lábaiddal ERŐSEN, körívesen lendíts,

- a kezeiddel a lábad lendítése után egy kicsivel lökd el magad a földtől.

gyakorolj sokat és meglesz :D

itt egy kis kép is hozzá: [link]

2011. jan. 10. 22:18
 5/5 anonim válasza:
Hasizom is kell hozzá, meg hátsó tartóizmoknak is fejlettnek kell lennie, és utolsó sorban nem kapálóddzni kell hanem érezni a "súlyod" nézz sok Kung fu filmet, egyböl jól fog menni. (Persze hogyha 170 magas vagy és mondjuk 90 kiló akkor nem)
2011. jan. 13. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!