Kondizok, viszont nem szeretnék fehérjeporokat inni utána, hanem valamivel kiváltanám ha lehetséges. Az edzőm azt tanácsolta, hogy banánturmixot igyak gyúrás után. Igaza volt?
Mivel a banánban kb. 100g-onként van 1 g fehérje, így elég sokat...
A fehérjebevitelben elsődlegesen a húsokra,tejtermékekre, tojásra, néhány zöldségre érdemes alapozni. A legjobb a csirkemell, esetleg pulyka. Edzés után gyorsan felszívódó fehérje kell, ezért a tejfehérjék nem igazán jók (amellett, hogy a tej elég zsíros is), a tojás jó, de keveset, mert az is zsíros, plusz megterheli az emésztést.
Itt le vannak írva a dolgok, viszont nem tudnátok egy olyan linkelni, ahol az is le van írva, hogy ez hány grammra vonatkozik?
Amúgy mi bajod a fehérjével?
És az edződ küldd el jó messzire, ha fehérje pótlására a banánt javasolta. A banánnak a CH pótlásnál van jelentősége, nyáron én is úgy toltam, hogy vaníliás turmixhoz ment egy banán, ízre jó, rostos is, nekem bevált, de fehérje nélkül majdnem fölösleges bevinni.
És edzés után elsődleges lenne, hogy minél gyorsabban pótold az elveszett fehérjét.
Csak egy természetesebb megoldást szeretnék. Gyorsabban szívódik fel a fehérjepor, mint ha csirkével viszem be ugyanazt az adagot? Miért drágább az egyik por mint a másik? (mivel úgy tudom, hogy nem káros, ezért gondolom nem attól, hogy az egyik egészségesebb mint a másik)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, gyorsabban szívódik fel mint a csirke, és olcsóbb is. Edzőteremben is egyszerűbb meginni 50g tejsavó izolátumból készült fehérjét, mint megenni 30 deka csirkét :)
Árban pedig: Reklám, minőség, alapanyag (tejsavó, tojás, szója, stb, illetve, hogy izolátum, koncentrátum)
50 gramm? Nem 25 kell? Bár hallottam ezt is, azt is, itt pl 25-öt írnak
Csirkéből elég 100 gramm, vagy többet kéne megenni utána (nyilván vagy egyiket, vagy másikat fogyasztanám)
Most a 25g az olyan, mint az RDA vitamin bevitelnél... Gondolom nem 60 kilós nő vagy, és elsődleges célod az izomtömeg növelése, ehhez viszont elengedhetetlen az elegendő fehérje.
Amúgy azért is célszerű sokat bevinni edzés után, mert egy anabolikus rés van az edzés és az azt követő 1 órában, tehát szinte minden minőségi tápanyagot beépít a tested.
Ezért is célszerű meginni a turmixot, utána, mikor hazaértél még kajálni szilárd, minőségi ételt. Nomeg azért, mert a turmix felszívódása gyors a szilárd kaja felszívódása lassabb, így mindig lesz mit beépíteni a szervezetednek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!