Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Amatőr ökölvívó vagyok. Hogy...

Amatőr ökölvívó vagyok. Hogy tudom növelni az izomtömegemet úgy, hogy ne lassuljak le?

Figyelt kérdés
Egy súlycsoporttal feljebb kell mennem, és beleszeretnék erősödni. Azt a plusz tömeget inkább izomban szeretném felszedni, semmint zsírban; viszont így fenn áll annak a veszélye, hogy lelassulok, és ezt nem igazán szeretném... Mit tegyek?
2010. dec. 5. 23:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Attól hogy izmos vagy, még nem leszel lassabb. Viszont ha nagy súlyokkal gyúrsz lassan, akkor belassulhatsz. Inkább kisebb súlyokat használj, és gyorsabban így ugyanannyira izmos leszel kb de nem fogsz lassulni sőt még gyorsabb is leszel.

Vegyük csak példának Bruce Lee edzéstervét... Tudom ő kung fu-s, de a leggyorsabbnak ütése állítólag neki volt. Pedig ő így végzett testépítő gyakorlatokat, csak nem izomfékkel.

2010. dec. 6. 17:01
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem. És ettől ő nehezebb lett? Mondjuk hülye kérdés :D De 7-8kg-t felszedni dinamikai izomból eléggé elképzelhetetlennek tűnik számomra, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nem így van..
2010. dec. 6. 18:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor én ismét a crosstraining/crossfit edzéseket ajánlanám, keres rá a neten, dinamikus izomzatot fejleszt, tömeget és nagyon ad az állóképességre is!

Egyébként a legoptimális edzéssel(értem itt a hagyományos testépitést és táplálkozással színizomból 6 kilót azért nem lehet egy hamar felszedni, viszont ha sokat eszel is mellette, többet mint most akkor feltudnál szedni 8 kilót úgy hogy abból 3 zsír 5 pedig izom kb. fél év alatt, de ez aztán megint csak nagyon egyénfüggő, én kb. 5 kiló izmot 1 kiló zsírral is fel tudok szedni 3 hónap alatt de ez elég jó eredménynek számit! Ha nem mész annyira a tömegnövelésre hanem tényleg a szálkás, dinamikus izomzatra koncentrálsz táplálkozással együtt úgy hogy ne jöjjön rád semmi zsír akkor a 6 kiló az tényleg minimum 6 hónap szerintem, ismét feltételezve hogy normál genetikai háttérrel rendelkezel ezen a területen és azt is feltételezve hogy eddig nem sokat foglalkoztál testépitéssel, tehát kezdő vagy ezen a területen, mert ilyenkor nő meg a legjobban a vázizomzat! Ja és edzél rendesen lábra is mert ettől több növekedési hormon és tesztoszteron termelődik, azaz minden jobban nő mintha csak a felsőtestre koncentrálnál, akkor is ha emiatt kevesebb idő jutt a felsőtestedre illetve ha a lábad is erősebb akkor képzet ökölvívóként az ütésed is nagyobb lesz hiszen a egész mozdulat a lábfejedből indúl és az egész testet igénybe véve végződik az öklöd végében! Ezt tudományosan meg is mérték hogy akinek erősebbek a lábai másoknál de a felsőtestük közel azonos azok nagyobbat is ütnek!!!

2010. dec. 6. 22:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Utána néztem ennek a crossfitnek: hát az edzések elég drágák, lehet, autodidakta módon fogom csinálni. Néztem videókat ilyesfajta edzésekről - hát, mit ne mondjak, elég kemények, szívesen csinálnám, biztosan jelentősen megerősödnék tőle. Még1x köszönöm szépen a tanácsokat :)
2010. dec. 11. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!