Valóban tönkre teszi a gerincemet az, ha a köves úton futok?
Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 22:50
1/8 anonim válasza:
nem vagyok szakértő, de inkább a térdízületed és a bokádat nem kíméli. inkább fuss füvön ha teheted, ne köves/beton úton! és megfelelő cipőben!
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
Csak az egyik ismerősöm ezzel a kijelentésével nagyon megijesztett és inkább megkérdeztem biztosra:)
2010. nov. 25. 23:28
3/8 anonim válasza:
gerincedet kevésbé szerintem, hiszen azért is van benne görbület, hogy jobban tompítsa az ütközéseket :D de mindenképpen ha lehet, ne betonon fussatok.
első válaszoló
4/8 anonim válasza:
mindig aszfalton futottam de pár hete egy vasárnap kimentem egy köves útra... meg is lett az eredménye... másnap már úgy fájt a térdem mint az atom fastum gél térdszorító komboval múlt el nemrég de még most is óvatosan futok
5/8 anonim válasza:
3 éve futok aszfalton és semmi bajom nincs.
6/8 anonim válasza:
az aszfalt nem baj, ha jó a cipő...a legtöbb jó futócipőnek ilyen saroktompító része van...
7/8 anonim válasza:
A bokát terheli meg inkább az egyenletlenség miatt.A gerincet alapból megterheli a futás,de ha nincsenek gerincproblémáid,akkor ez nem fontos.
Előtte jól melegítsd be a bokáid ennyi.
8/8 anonim válasza:
Alapból nem tesz jót, de ebben vannak egyéni eltérések, hogy mikor árt. Van akinek azonnal, van akinek csak évek múlva. A soványak általában jobban bírják, és persze számít a cipő is. De senkinek nem jó, mindenkinek természetellenes ilyen mesterségesen kemény felület. Magyarországon szercsére még bőven van természet, ha lehet, inkább ott fuss, földes vagy alacsony füves utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!