Van, aki télen fut? Nem fázik akkor meg?
Figyelt kérdés
Mármint ha megedződik az ember,akkor biztos nem lesz baja,de az én torkom biztos nagyon megfájdulna,és meg is fáznék.Hogy kerülik ezt el a futók?2009. jan. 12. 13:51
1/5 anonim válasza:
Megfázni nem fáznak meg, hiszen mozgásban vannak, és ez fűti őket. a torokgyulladást meg úgy kerülik el, hogy az orrukon veszik a levegőt. ha így veszed a levegőt, az orrodban felmelegszik, ellentétben ha a szádon vennéd.
2/5 anonim válasza:
Én minden másnap futok, és igen, télen is. És eddig nem voltam megfázva, a torkom se fájt. ;-)
3/5 anonim válasza:
Én a tapasztalatomat tudom leírni neked:
Már 4 éve atlétizálok és most, télen is vannak olyan edzések amiken kint vagyunk, nemcsak kocogunk hanem keményen futunk. Az hogy megfázol e azon múlik hogy mennyire vagy hozzászokva, milyen erős az immunrendszered. Az immunrendszered fejlesztheted sokféleképp, egy jó módszer rá hogy először csak keveset mész ki futni(10 perc) aztán egyre tőbbet. Ha feleslegesnek tartod azt hogy 10 percet kimenj futni akkor egy másik módszer az hogy zuhanyzás után még mikor megtörölközöl, megnyitod a hidegvizes csapot és egy fél percet a tök hideg vízzel is tusolsz(akaraterő kérdése, én mindennap megcsinálom). sok sikert ;)
4/5 A kérdező kommentje:
Mennyit futsz és hol(mármint parkban vagy otthon)? Milyen pozitív hatásokat vettél észre magadon?
2009. jan. 12. 20:41
5/5 anonim válasza:
Én sokat futok, lehetőleg természetben, de legalábbis a Margitszigeten, és én sem fázok meg. (Nem az előző válaszoló vagyok.) Ez tényleg részben "szoktatás" kérdése, de van benne legalább ennyi pszichológia is. Szóval, ne dumáld be magadnak, hogy te úgyis megfázol, mert ez ettől való rettegés önbeteljesítő jóslatként tényleg kiváltja a megfázást. Nem kell ezen rágódni, csak indulj és fuss! Meglátod, inkább a melegtől fogsz szenvedni pillanatokon belül, mint a hidegtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!