Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egyszerre testtöm...

Hogyan lehet egyszerre testtömeget növelni és szálkásítani (a többi lent)?

Figyelt kérdés

Egy ideje kísérletezem extrém alacsony szénhidrát (napi kb. 30 g) és zsírbevitellel, ehhez képest sok (150-200 g) fehérjét eszem és erősítek folyamatosan. Szálkásítani akartam, és tényleg szálkásabb is lettem csk a hasamon nem látszik még eléggé a hatás, nem elég kockás..

Közben viszont észrevettem h veszítettem a tömegemből, és nem csak zsírból, hanem izomból is... szval most azon gondolkodom, hogy váltok sok szénhidrátra (kb. 1:2 arányban vinnék be fehérjéket és szénhidrátot), csak félek attól, hogy zsírosodni kezdek, és a hasizmaim még kevésbé fognak látszani.

Ha szálkásítok, lehet szebb a hasam szép lassan, csak közben elfogyok, ha meg tömeget növelek, félek h nem lesz szép, kidolgozott hasam.

Szerintetek mi a megoldás? Lehet úgy testtömeget növelni, hogy közben szálkásabb is leszek?

2010. nov. 14. 01:48
 1/5 anonim ***** válasza:

jónagy tömeget kell növelni, hogy amikor lefogysz, pont annyi maradjon, mint amennyit akarsz.

hehe jól megaszondtam

2010. nov. 14. 02:19
 2/5 anonim válasza:

Egyszerre a kettő nem megy! Ellentétjei egymásnak. A tömegnöveléshez kalória többletre van szükség, s h ez izomra menjen edzeni kell, a szálkásitásnál meg forditva, kevesebb kalória, de itt is ugyanolyan fontos az edzés az izmok elvesztésének elkerülése végett.

Tehát ha szálkásodni akarsz annyit tehetsz, hogy megkeresed az arany középutat, mert olyat lehet, hogy szálkásitasz, de mégis megtartod az izmokat! Ezt eltalálni borzasztó nehés és sok türelem kell! Neten rengeteg kalkulátor van ezeknek a számolásához.

És 30 g szénhidrát borzasztó kevés egy kondizónak, nem is csoda h izmot vesztesz! egy 70 kilós férfinak kb 400 gramm szénhidrátra van szüksége aznap amikor edz! Persze ahoz keményen kell edzeni. És ajánlom legalább a 200 gramm fehérjét, ezenkivül a fontos zsirsavakat, és mindezt sok sok rostal, ami megakadályozza a szénhidrát gyórs felszivódását, ezáltal fokozatosan szivódik fel, és ha ledolgozod nem raktározódik!

Sok sikert!

B.

2010. nov. 14. 03:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!!
2010. nov. 14. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Énis tömegelek most. Felhízlalom magam mint egy disznó.:D Na jó ez nálam kicsit erős. Jelenlegi célkitűzésem 80kg. Ez nekem sztem elég is lesz mivel csak 173 cm vok. Utána szálkásítok. Most vagyok 73kg. Mióta elkezdtem a sportot(1,5 éve) 13 kg-ot híztam(nyílván nem csak izom). Ha elérem a 80kg-ot akkor életem első diétája következik.:S Utána meg beállok egy szintentartásra. Amúgy hogy ne veszíts sok izmot diéta alatt, szedj BCAA-t és glutamint. Mondjuk glutamint én alapból is szedek. Nagyon sokat segít a regenerációban. Kérdező! Te hány kg vagy és milyen magas?
2010. nov. 18. 08:41
 5/5 A kérdező kommentje:
180 cm és 70 kg. Nagyon nem akarok úgy tömeget növelni, hogy közben zsírból is magamra szedek... akkor inkább legyen 70-75 kilóval kidolgozott testem mint hogy 90 kilós plötty legyek.
2010. nov. 21. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!