Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy darab fekvőtámaszt sem...

Egy darab fekvőtámaszt sem tudok csinálni, pedig rengeteg erősítő gyakorlatot csináltam?

Figyelt kérdés
Izmok vannak a hátamon,mégsem tudok fekvőtámaszt egyet sem. 43 éves nő vagyok, 2 éve gyógytornázok, erősítek (gyógytornász állította össze). Mi lehet az oka?

tegnap 02:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

"fekvenyomás és a fekvötámasz nagyon nem ugyanaz"

Tényleg nem, de az közös bennük, hogy a hátizmoknak nem sok relevanciája van a végrehajtásban. Aki meg egyetlen darab fekvőtámaszra sem képes, annak valójában se a háta, se semmilyen testrésze nem izmos.

tegnap 11:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam hogy "ugyanaz". Ellenben mindket gyakorlat ugyanabban a mozdulatban kivan erofeszitest. Karok mellkas mellol elore tolva (mell), konyok hajlitott allapotbol egyenesbe kitolva (tricepsz). Ellentettje pl huzodzkokas, amikor kart elolrol huzod test melle (hat), kozben konyokot egyenesbol behajlitod (bicepsz). Nyilvan nem csak ezek az izmok mozognak, de foleg ezek, igy ezekre az edzesekre szokas betervezni oket. 20-25 eve meg igy volt.
tegnap 11:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Technika is kell hozzá.
tegnap 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Erősítsd a karjaid, vállaid is.
tegnap 15:50
 15/15 anonim ***** válasza:
meg mindenét erősítse 🤣
tegnap 15:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!