Fizikai munkánál mennyire normális, hogy hazaérni, majd beesni az ágyba? Mit jelez a szervezet?
Hogy a fizikai munka rohadt megterhelő hosszútávon.
Én 10 évet töltöttam az építőiparban kőművesként. Meló után csak enni és aludni volt erőm, pláne a hét második felében. Előtte kertészként dolgoztam, ahol füvet nyírtam, metszegettem, ültetgettem, öntözgettem. Az nyilván nem okozott extrém regenerációs deficitet, de a házépítés más...
Szerintem ez lehet normális, mindenki máshogy bírja. Régebben voltam gyakorlaton kivitelező cégnél az épitőipar bugyrában, és volt akinek még volt ereje gyúrni mellette. Vannak ilyen terminátorok.
Dolgoztam vagyonőrként is, nappalos voltam egy viszonylag nagyobb telephelyen, és 2 óránként járőr volt. 28km séta összeadva a köröket, nem ráérősen, egy borzasztó kényelmetlen munkavédelmi cipőben, ha esik ha fúj. Igazából így is úgy is elázott a lábad, a melegben az izzadtságtól, esőben a bokáig érő víztől. A többi idő jelentős részében lehetett ülni, szóval igazi fizikai munka nem volt, amolyan szokásos sztereotípiáknak megfelelő hely volt, de ez is annyira leszívta az embert. Ahogy hazaértem, azonnal beleálltam a kádba, mert muszáj volt lábat mosni, aztán alvás. Tehát ez is nagyon fárasztó tudott lenni, és pár hónap után előjöttek a bokafájdalmak is. Szóval ez egyéni, ki mennyit bír, milyen az állóképessége.
"volt akinek még volt ereje gyúrni mellette. Vannak ilyen terminátorok"
Igen. Aztán 60 évesen meg nem bír majd felkelni az ágyból...
"60 évesen meg nem bír majd felkelni"
Lehet, de tényleg vannak olyan fizikai melósok, akik gyúrnak is mellette, és nagyon korrekt izomtömegük van NATURÁLON. Meglátjuk, mi lesz velük 60 éves korukra, de mindenesetre le a kalappal előttük!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!