Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izomlazítót ajánlanátok...

Izomlazítót ajánlanátok fiatalnak, spárga gyakorláshoz?

Figyelt kérdés
Nem tudom izomláza van vagy csak húzódik.
jan. 22. 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell, és nem is szabad!
jan. 22. 14:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Izomláza van, legalábbis olyasminek mondja. Ez elmúlik?
jan. 22. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez így elég kaotikus. Az izomláz elmúlik, persze. A spárga pedig egy olyan dolog, amire fokozatosan kell edzeni, nyújtani. Ha nagyon hirtelen, akkor jó esetben csak meghúzódnak az izmok, ínszalagok, rossz esetben viszont szakadhatnak is, részlegesen, vagy akár teljesen.

Ha nagyon fáj, ne erőltesse, pihenjen rá. Helyi gyulladáscsökkentő kenőcs mehet rá. Ha tartósan fennáll, és nem enyhül, akkor orvoshoz kell menni. Ha csak meghúzta, akkor is hónapok kelhetnek a teljes regenerálódáshoz. Párszor húztam meg izmomat, nagyon nehézkes és lassú volt, mire visszatért a hajlékonyságom.

Kicsit a fájdalom beazonosításához: ha izomláza van, az pár nap pihentetés után enyhülni fog. Néha pokolian tud fájni, de hamar múlik. Ha az izom tapadásánál fáj (az izom "tövében"), akkor az szalag húzódás, vagy szakadás. A szakadás sokkal élesebb fájdalom, ezesetben ráállni is fájdalmas, húzódás esetén inkább csak maga a mozdulat fáj, ami okozta. Az izomszakadás már neccesebb, nekem akkor behorpadt az az izomcsoport, amit érintett (mai napig látszik), viszont ha van felette zsír, akkor nehezen beazonosítható ránézésre (combnál pl, ha nem szálkás az ember ott is). Itt inkább az lehet gyanús, ha nem múlik el pár hét alatt. Viszont ebben a tekintetben nincs sok különbség szerintem érzésre izom szakadás és húzódás között, ha nincs képalkotó vizsgálat az ember kezében. (Nekem annyi plusz érzet volt szakadásnál, hogy a sérülés pillanatában úgy éreztem, mintha forró folyadékot öntöttek volna az adott testrészemre, és az folyna mindkét irányba. Ez volt az izomrostok összeugrása a szakadás pillanatában.) Ha rá tud állni, tud funkcionálni, akkor nem sokat fognak kezdeni vele az egészségügyben, mivel nem kezelhető sem a húzódás, sem a részleges szakadás a pihentetésen, és a gyulladáscsőkkentésen kívül. Teljes szakadásnál műtenek, de ebben az esetben nem lenne kérdés, hanem orvosnál ültetek volna még aznap. Mindenesetre ha aggódsz, mert tartós a fájdalom, egy vizsgálat nem árthat. (Én is elmentem részleges szakadásnál, és hazaküldtek, hogy pihentessem, esetleg fáslizzam...)

jan. 23. 14:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Nem a tövében hanem a combja. Természetesen nem hirtelen csinál mozdulatokat hanem régóta, folyamatosan.

Lehet olyan hogy valakinél már nem nyúlik tovább?

jan. 24. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!