Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő túrázóként milyen...

Trashboy kérdése:

Kezdő túrázóként milyen cipőt/bakancsot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék belevágni a túrázásba viszont cipők terén semmi ötletem sincs hogy mit kéne venni. A két ünnep között pl. a bledi tavat nézem meg szlovéniában de többségében magyarországon kirándulnék.

Amiket eddig néztem:

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

Nem tudom hogy cipőt vagy bakancsot érdemes-e inkább venni meg hogy egy dorko alpine mennyire alkalmas erre a célra( vagy csak marketing szöveg :D)

dec. 18. 06:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%
Merrell márkájú túracipőt.
dec. 18. 06:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos, dorkót nem vennék.

Én mindenképpen olyat választanék, ami tartja a bokát, elég kemény a talpa a sziklásabb terephez is az anyaga meg valami gyorsan száradó, de lélegző anyag. A Decathlonban évek óta nem láttam elfogadható saját na4kas

dec. 18. 06:49
 3/17 anonim ***** válasza:
64%

Na ezt véletlenül elküldtem...ne kérdezd mi az ott a végén 😅

Évek óta nem láttam saját márkás jó bakancsot a Decathlonban. Régebben a the north face, columbia, Salomon jó bakancsokat gyártott, ilyen hobbi túrázáshoz. A Salomon quest/elements 4gtx amit mostanában próbáltam és esélyes lesz hogy arra cserélek.

dec. 18. 06:57
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy általad is linkelt Quechua MH100 bakancsom van, ezért az árért szerintem teljesen korrekt. Egy jó talpbetét és 30-50 km túrákat gond nélkül végigjárok benne.
dec. 18. 08:40
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hiába mondunk bármit, a legfontosabb hogy jó legyen a lábadra. (Vagy licit nagyobb mert túra közben dagad)

Menj el egy mountexbe és egy decathlonba és és próbálj fel sokfajtát, márkára, fazonra. Ugyanazzal a zoknival amiben majd túrázol

Amelyik jó azok közül válaszd a minőségibbet

Pl nekem hiába mondták a columbiát meg a salomont ha az keskeny lábra való az enyém meg böhöm széles és csak a merrell lett jó

dec. 18. 10:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy MH100 túracipőm, de sokkal régebbi széria, nem tudom mennyire downgrade-elte azóta a Decathlon, mert sajnos mostanában mindent downgrade-elnek. Hazai középhegységi túrára valószínűleg így is elég.

A Salomon Quest 4gtx egyébként régen volt jó, abból a mostani széria nem a legjobb.

De amúgy egyéni lábméret és preferencia kérdése. Az is, hogy bakanca vagy cipő, boka függő. Menj el a Decathlonba, próbágasd. Ha a Decathlonosok nem jók neked, próbálgass Mountexben is. És dorkót ne vegyél, az olcsó kínai vacak magyar márkanévre címkézve és megdrágítva.

dec. 19. 05:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Salomon x ultra van, azt szeretem, egyébként is jók voltak a Salomon cipőim. Van külön magashegyi bakancsom komolyabb mászásokhoz, de a Salomon félcipő minden magyarországi túrán jó volt.

Volt 3 Merrellem, mindegyikkel baj volt, levált a talpa, leszakadt a fűző tartó fül, meg ilyenek.

dec. 19. 07:51
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Az első kettő nem túrabakancs.Igen, ahogy írták, fogja a bokát, és elég erős legyen a talpa, legyen jól kiképezve, majdnem olyan legyen, mint egy betét. És magas szárú legyen, bármi belemehet a cipődbe, ha alacsony a szára.MOndjuk, nem árt, ha bőr, mert az lélegzik, nem büdösödik be az ember lába.
dec. 22. 18:52
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

8:

Látszik, hogy életedben nem túráztál, csak ilyen parkoló környékén 1 km max, de azéet osztod az észt. Az, hogy rövid vagy hosszú szárú az ideális, terep és egyén függő. Nekem például van mindkettő, nem is egy, és hazai középhegységi túránál csak akkor veszek fel bakancsot, ha kivételesen jelentős hóvan, de nyilván vannak érzékeny bokájú emberek, akiknek könnyű terepen is kellhet.

dec. 22. 22:35
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Hanwag, Lowa, Meidl, Salomon, La Sportiva.
dec. 23. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!