Túrázóként hogyan kerüljem el, hogy feltörjön a lábam?
Akkor töri fel, ha nem passzol és csúszkál benne a lábad.
Zselés talpbetét, vastagabb túrazokni segíthet.
Vagy a zoknid nem okés, túl nagy és begyűrődik, kiöregedett a gumírozása és emiatt nem marad a helyén, vagy rossz helyen van a varrása és az nyom/dörzsöl.
Erre hallottam egy tanácsot, de nem próbáltam ki még sose.
Állítólag egy vékony nylon bokaharisnya a túrazokni alatt segít.
Így a lábad gyakorlatilag súrlódásmentesen tud a túrazokniban aprókat mozogni járás közben, nem gyűri be vagy nem dörzsöli ki.
Köszi szépen!
Tehát az egy mérettel nagyobb bakancs rossz ötlet ezek szerint? Már azon is gondolkoztam, de még nen próbáltam...
Mit értesz az alatt, hogy "feltöri a lábad"? Vízhólyagod lesz? Vagy kidörzsöli a lábad a cipő? Pontosan hol?
Egyáltalán nem biztos, hogy a cipő nem megfelelő illeszkedése miatt van. Ha kidörzsölődés, azt zokni vagy a lábad csúszkálása vagy a nem megfelelő cipőméret okozza, de a hólyagosodásnak EZEK MELLETT a két fő oka
1. a nem megfelelő hidratálás, vagyis túl sokat vagy túl keveset iszol, vagy hosszú távon (de ez már 50-60km felett) nem pótolod vissza kellőképpen az elektrolitokat,
2. bőrkeményedés van a lábadon... ez amúgy a legveszélyesebb, ha a bőrkeményedések nincsenek karbantartva, szinte mindig fel fog ott hólyagosodni a lábad. Be kell áztatni a lábat, a bőrkeményedést habkővel lereszelni, és rendszeresen ápolni ó minőségű lábkrémmel, túra előtt is bekenni.
Mondjuk nem tudom, mekkora távokat mész, én többnyire 40 fölött szoktam, és olyan távnál ez nagyon fontos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!