Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi jobb, nagyobb súlyok vagy...

Mi jobb, nagyobb súlyok vagy több ismétlés?

Figyelt kérdés

Teljesen laikus vagyok, nem tudok sokat a témáról, elnézést, ha hülyeségeket kérdezek.

Szeretném kicsit jobb kondícióba hozni magam, ezért szivesen próbákoznék súlyokkal edzeni. (Csak otthon van rá lehetöségem, kérem, ebbe senki ne kössön bele)

Jelenleg elég kevés izmom van, egy átlagos nem sportoló nő szintje.

Amit konkrétan meg szeretnék tudni, mi a jobb egy izom felépítésére, ha kis súlyokkal gyakorlok magasabb ismétlésszámmal, vagy ha nagyobb súlyt használok és kevesebb az ismétlés.

Amiért konkrétan érdekel, a kisebb súlyoknál (egykezes, 2 kg-os kézi súlyzók) nagy ismétlésszám mellett sem tapasztalok hatást, a nagyobbaknál (5 kg-os) meg a csuklóm fájdul meg nagyon hamar.

Mivel abszolút nincsenek ismereteim, kérem, aki válaszol, egyszerüen, nem szakszavakkal mondja el, mit és hogy kellene változtatni vagy gyakorolni.

Előre is köszönöm, ha segít valaki.

nov. 26. 16:06
 1/2 anonim válasza:
Oké.Lenne itt néhány kérdés.Hány éves vagy?Sportoltál-e már életedben?Mennyi izmot akarsz fölszedni?Milyen az étrended?Van-e ízületi problémád?Amúgy a kérdésre nagy vonalakban a válasz:izomépítésre,tömegnövelésre nagy súly kis ism.számmal;alakformálásra,szálkásításra kisebb súly,nagyobb ism. számmal.Ha csak gyakorlatok után fáj a csuklód,akkor vagy rosszul végzed az adott gyakorlatot,és-vagy nem melegítesz be rendesen.
nov. 26. 21:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Elöször is nagyon köszönöm a válaszodat.

60 éves vagyok, valamenyit sportoltam, de nem túl komolyan, minden nap legalább fél óra-órát intenzíven mozgok, de inkább kardió jelleggel.

A fö célom, hogy egy átlagos izomzatom legyen, tehát nem kifejezetten nagyok, és ezeket meg tudjam tartani, ne épüljenek le.

Az étrendem: nem eszem zsíros ételeket, sok zöldség + fehérje, mérsékelt mennyiségü CH, szóval ezzel szerintem nincs igazán probléma.

Semmiféle egészségi problémám nincs, az izületeim is rendben vannak, a csuklóm/bokám azonban többször megfájdul, érzésem szerint inkább technikai okokból.

A bemelegítés lehet probléma, arról nem sok (majdnem semmi) infóm sincs, hogy lenne megfelelö.

Azt hiszem, nálam föleg alakformálásra lenne szükség, de néhol valamennyi plusz izom sem ártana. (Föleg kar, hát)

Ha tudsz konrét oldalakat/gyakorlatokat vagy linkeket, légy szíves segíts.

nov. 27. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!