Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért fáj a térdem és a...

Miért fáj a térdem és a sípcsontom futáskor?

Figyelt kérdés
Elkezdtem futni az első 5 nap okés volt, majd vettem egy futocipot amiben 1x futottam, de fájt a térdem. Majd pár nap kihagyás után újra kezdtem és 2x elmentem az új cipőben,de abban is fájt a térdem és a sípcsontom.
nov. 8. 07:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincsenek még hozzászokva a szöveteid a mozgásmintához, túl drasztikus a terhelés, rossz a technika, rossz a talaj, rossz a bemelegítés, rossz a mobilitás, rossz a regeneráció, és még sorolhatnám a lehetséges okokat.
nov. 8. 08:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első 5 alkalommal, amikor nem fájt, akkor más cipőben futottál?

Mert akkor én a cipőt gondolnám ludasnak.

Milyen cipőt vettél? (És milyen volt)

Lehet például, hogy nem neked való a drop, vagy csak még szokatlan, mert nagy a különbség az előzőhöz képest

Amúgy mennyit futsz és milyen talajon?

nov. 8. 08:17
 3/5 A kérdező kommentje:

En szakadt fila cipoben futottam ami jó volt. Ez volt anno az utcai cipőm. Most meg vettem egy adidas futo cipot. Azt mondták h ez futo cipo igy megvettem.

Rendes futopalyan futok es annyit amenyit birok. Ami 1 perc futas fél perc seta

nov. 8. 12:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a cipővel így nem lettem előrébb 🙂

Futópályán, kisebb terhelésnél egy adidas cipőnek is jónak kellene lenni, de attól még lehet, hogy neked pont nem válik be. Fusd át ezt:

[link]

Amit tudok tanácsolnj, az az, hogy figyeld magad. Az én sztorim pl. annyi, hogy szülés után másfél évvel kezdtem újra futni idén év elején, aszfalton. Közben vettem egy új futócipőt (terhesen picit nőtt a lábam), aminek extra párnázott a talpa, a dropja viszont csak 4 mm (Saucony Endorphin Shift 2), olyan szokatlan volt, hogy párszáz méter után majdnem visszafordultam 😀 Utána persze megszoktam, és egész jól haladtam, májusban már futottam a félmaratont is, ha úgy hozta ki a lépés, aztán bejött a kánikula, és július elejétől szeptember közepéig felfüggesztettem a kocogást. Ősszel újrakezdtem, ehhez nagy lelkesen vettem megint egy új futócipőt is, ami ugyan terepfutó cipő, de extra párnázott, viszont 8mm a dropja. A második futásnál kimentem az erdőre, de haza már nem is tudtam futva jönni, úgy megfájdult a térdem kb. 7 km után, azt hittem, hogy a cipőcsere a baj. Visszaváltottam a korábbira, de az sem volt jó, sőt, néha már a sétánál is éreztem a térdemet. Elkezdtem magam figyelni, és rájöttem, hogy a sok emelgetés miatt (15 kg a gyerkőc 😀) elkezdtem kifelé kacsázva lépni, főleg jobb lábbal, amitől bedőlt a bokám, ezáltal a térdem is, amit a pár évvel ezelőtti szegecselés nem igazán tolerált... Ezt alátámasztotta alá az is, hogy a korábban kényelmes cipők feltörték a lábam a boltívemnél. Mikor erre rájöttem, elkezdtem odafigyelni, hogy párhuzamosan tartsam a lábfejeimet, és futásnál a külső talpélen haladjak inkább, ne hagyjam bedőlni a bokáimat, és láss csodát, újra tudok futni, hetek óta nem fáj a térdem 🙂

Bocs, ha hosszú lett, csak egy példát akartam írni, hogy néha banális dolgokon múlnak az ilyesmik.

Ha esetleg meglesz a hiba, akkor te is megírhatnád! 🙂

nov. 8. 14:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Még nem akarok ilyen drága futo cipot venni,mert lehet nem fogok honapokig futni. Szoval en arra gondoltam h meg futok a fila cipomben aztan ha rendszeresen eljarok futni akkor veszek egy dragat. Ezt az új cipot meg hagyagolom addig mig nem leszek ugyesebb a futasban.
nov. 9. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!