Futás után fáj/fájt a sípcsontom legalsó része olyan 10 centire a bokám felett, ez normális?
4 hónapra futkározok, eddig soha semmim nem fájt, minden futás után rengeteget nyújtok egy 33 perces youtube videót követve. Nem építettem fel mohón az edzéseimet, a legnagyobb táv, amit eddig mentem 8km volt.
Kb 1.5 hete futás után másnap fájt nagyon, 1 hétig nem mentem futni amíg nem múlt el. Aztán futottam megint tegnapelőtt nem fájós lábbal és másnapra azaz tegnapra megint fájt (gyaloglás közben is) este elkezdtem nyomkodni a lábam, de max ilyen 5 percig, kicsit masszírozgattam. Reggelre mire felébredtem elmúlt a fájdalom. Lehetséges, hogy ez az 5 perces masszázs segített?
Mit csinálhatok rosszúl? nem hiszem hogy rosszúl futok, mert akkor már fájt volna ezelőtt is a lábam, nem?
Az okozhat-e gondot, hogy mindig jobbra kezdek el futni a futópályán és balra sose megyek? ( Most már fogok, mert valahol olvastam, hogy szükséges ) Néha fussak aszfalton esetleg? Vagy lehetséges, hogy lúdtalpam lenne? vagy rövidebb az egyik lábam? De ha igen, akkor korébban hogyhogy nem jött elő semmi ilyesmi.
Persze sérülésre nem szabad, írtam is, hogy nem mentem futni amíg nem múlt el teljesen, kb 1 hét volt így a kihagyás, de még azt is megszenvedtem, mivel 4 hónapja csinálom heti 3-4x így nagyon bennem volt a "menés", de tudtam, hogyha nem tudok ellenállni akkor exponenciálisan nőne a sérülés.
Csak érdekel, hogy ti tapasztaltatok-e már ilyen fájdalmat a területen, és ezzel mit akar üzenni a testem.
Legutóbbi futás után is jelentkezett a probléma, de az elmúlt 1 nap alatt és szerintem a masszázs miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!