Miért fáj futás közben a sipcsontom? 1 hónapig futottam heti 4x minimum betonon, sima edzőcipővel, most vettem végre normális futócipőt, de még mindig érzékeny a csontom (vagy az izomszál mellette? Nem tudom)
Először is, derítsd ki, hogy milyen típusú lábad van: normálisan lépsz, talajra érkezés közben a bokád tartása megfelelő, vagy éppen pronáló vagy, az az a bokád érkezéskor befelé billen a belbokád felé, vagy fordítva, kifelé. Ez NAGYON NEM MINDEGY! Én évekig nem tudtam, hogy enyhén pronáló lábam van, és nagyon kinyírta a sima, normál lábra és normál lépéshez tervezett futócipő.
Ezt kiderítheted úgy, ha megnézed a cipőidet belül, hogy hol van jobban kopva, vagy simán bevizezed a talpaidat és olyan száraz felületre lépsz, ahol jól látható a lenyomat. Ehhez szakszerű segítség:
Ha ez megvan, eszerint válassz cipőt, ne márka alapján, mert az nem feltétlenül mérvadó!
A lábad meg nézesd meg hozzáértővel, kérj egy beutalót a háziorvosodtól ortopédiára, minél hamarabb, ha a csont és az idegszál érintett a sérülésben, az maradandó is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!